recent
Güncel Haberler

TikTok, Videoların Süresini 10 Dakikaya Uzatıyor

Ana Sayfa
TikTok, Videoların Süresini 10 Dakikaya Uzatıyor

Bugün 3 dakika ile sınırlı olan TikTok videoları ciddi bir uzatmadan faydalanacak. Son iki yıldaki göz kamaştırıcı evrimi üzerine inşa edilen TikTok, uygulamasını geliştirmeye devam ediyor ve asla durmayan bir video formatı ile orijinal modelinden daha da uzaklaşıyor. 

Kısa videoları paylaşmak için kullanılan sosyal medya, yakında gerçekten bu şekilde adlandırılmayacak. Amerika Birleşik Devletleri'nden TikTok videolarının kademeli olarak 10 dakika sürebileceğini öğrenmiş olduk. Yakında platformda uzun videolar ve programlar göreceğiz.

TikTok ve YouTube, çapraz stratejiler: her biri diğerinin ayak parmaklarına basıyor

Bilgi sızdırıldı, ardından TechCrunch'tan Amerikalı ve AFP'den olanlar tarafından doğrulandı. 60 saniyeye, ardından 3 dakikaya uzatılan TikTok, şimdi geleneksel 15 saniyelik videonun yanı sıra bahsedilen ilk iki video ile omuzları ovuşturacak yeni bir 10 dakikalık video formatı ile yeni bir çağa girmek üzere.

TikTok videolarının 3 dakikalık son uzantısı geçen yaza kadar uzanıyordu. Şirket yaptığı açıklamada, "Topluluğumuza değer katmanın ve [platformdaki] deneyimi zenginleştirmenin her zaman yeni yollarını düşünüyoruz" dedi. 10 dakikalık videolara geçişle, uygulamanın liderleri TikTok yaratıcılarına ve aynı zamanda diğerlerine, YouTube gibi başka yerlerde görev yapan/görevlendirenlere, Çinlilerin neredeyse kendi kendini tayin eden rakibine daha da fazla olanak sağlıyor..

TikTok ve YouTube, formda olmasa da en azından özde giderek artan bir şekilde birbirleriyle rekabet ediyor. Google'ın video hizmeti, cep telefonunuzdan belirli bir TikTok gibi maksimum 60 saniyelik videolar yayınlamaktan oluşan kısa biçimi YouTube Shorts'u Eylül 2020'de piyasaya sürerek sert bir darbe almıştı. Kendi adına, ByteDance grubunun sosyal ağı, yaratıcıları (genç ve yaşlı) şüphesiz topluluklarını da yanlarında getirerek TikTok'ta formatlarını sunmaya teşvik etmek için sınırını 10 dakikaya uzatıyor.

Kedi ve fare oyunu, TikTok ve YouTube arasında kalıcı olmaya başlıyor; YouTube, platformuna doğrudan Çin sosyal ağından, aynı zamanda Instagram ve Twitch'ten ilham alan bir "Canlı" işlevi ekledi. Sonunda, platformlar arasındaki 7 fark oyununu oynamak imkansız hale gelebilir, işlevsellikleri açısından karşılaştırılabilir olacaklardır, hem kullanıcıların gözünde parlamak hem de (ve hepsinden önemlisi, dürüst olalım) baştan çıkarmak için. reklamverenler.

Abartıyoruz, ancak birden fazla hizmet arasındaki şiddetli rekabet, başlangıçta kendi özgünlüklerini oluşturan şeyin altını oyuyor.

TikTok'ta henüz 10 dakikalık video formatına erişiminiz yoksa panik yapmayın. Şirket, özelliğin önümüzdeki haftalarda herkese sunulacağını söylüyor. 


KaynakTechCrunch , AFP

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent