recent
Güncel Haberler

DLSS'nin Rakibi FSR 2.0 Yakında Konsollara Yayılacak

Ana Sayfa
DLSS'nin Rakibi FSR 2.0 Yakında Konsollara Yayılacak

AMD, GDC 2022'de, makine öğrenimi içermeyen aşırı örnekleme teknolojisi olan FSR'nin gelecek vaat eden 2.0 sürümünün yakında konsollarda kullanıma sunulacağını duyurdu.

Bu teknolojiye destek alan ilk oyun, geçtiğimiz hafta oldukça inandırıcı bir şekilde lansmanı yapılan Deathloop oldu. Yakın gelecekte AMD, Xbox Series X|S konsollarında tam olarak destekleneceğini söylüyor.Forspoken ikincisinde de kullanacaktır.

FSR etki çemberini genişletiyor

NVIDIA'nın DLSS'sinin aksine, AMD'nin  örnekleme teknolojisi bunu makine öğrenimi olmadan yapar ve bu durumda konsollarda yerleşik olanlar da dahil olmak üzere birden fazla grafik kartıyla uyumlu olmasını sağlayacak. Bu nedenle AMD bugün FSR sürüm 2.0'ın yakında Xbox One'a geleceğini duyurdu. konsollarda tam olarak desteklenecektir.

Daha da iyisi, yeminli geliştiriciler, Microsoft konsollarında sonraki oyunlarda kolay uygulama için FSR 2.0'ın Xbox SDK'larına entegrasyonuna güvenebilirler. AMD, duyuru gönderisinde henüz  böyle bir PS5 desteğinden bahsetmedi, ancak  ilk iki FSR 2.0 uyumlu oyun şimdilik... PS5 konsoluna özel.

FSR açık kaynaklı bir teknoloji olduğundan, AMD'nin etki alanını PS5'e olduğu kadar Xbox Serisine de genişletmesini uzun vadede hiçbir şey engelleyemez. Ancak şu an için Team Rouge, Xbox oyunlarının FSR 2.0 tarafından desteklenip desteklenmeyeceğine dair bir tahminde bulunmadı.


Kaynak: AMD

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent