recent
Güncel Haberler

Activision Blizzard, Rusya'daki Satışları Askıya Aldı

Ana Sayfa
Activision Blizzard, Rusya'daki Satışları Askıya Aldı

Rus oyuncular bir kez daha önemli kısıtlamalar yaşayacaklar. Gerçekten de yaptırımlar dalga dalga Rusya'ya geliyor ve video oyun sektörü Ukrayna'daki savaşı kınamak için geniş çapta seferber oldu.

Son günlerde inisiyatif alan stüdyolar arasında Electronic Arts, 11 bit studios, Ubisoft ve Microsoft'u sayabiliriz. Bazı kuruluşlar taahhütte bulunuyor ve diğerleri ürünlerini Rusya pazarındaki satıştan tamamen çekiyor. Hatta Sony sessizce Gran Turismo 7'yi orada başlatmamaya karar verdi. Bu hafta başka bir ünlü yayıncı söz aldı.

Activision davayı takip ediyor

Activision Blizzard, kendi sitesinde yayınlanan bir açıklamada Ukrayna halkına desteğini dile getirdi. Yayıncı ayrıca Rusya'daki yeni satışlarının askıya alındığını da duyurdu. Bu, oyunlarla değil, aynı zamanda stüdyo oyunları için satın alınabilecek ek içerikler de geçerli. Şirket ayrıca Ukrayna'da yardım sağlayan kuruluşlara 300.000 dolar bağışlayacak.

Bu nedenle, video oyunlarında uzmanlaşmış tüm büyük şirketler protesto için yavaş yavaş Rusya'dan çekiliyorlar. Activision Blizzard, çatışmanın gelişimine bağlı olarak ek önlemler almayı dışlamaz.


#info# Ukrayna, PlayStation ve Xbox'tan Rusya'dan Ayrılmasını İstedi


KaynakActivision Blizzard

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent