recent
Güncel Haberler

Windows 11: Yeni Beta Güncelleme (22000.526) Bir Dizi Düzeltme Getiriyor

Ana Sayfa
Windows 11: Yeni Beta Güncelleme (22000.526) Bir Dizi Düzeltme Getiriyor

Bu, Microsoft Insider'ları tatmin etmesi gereken bir haber. Gerçekten de, Windows 11'in en son güncellemesi indirilebilir durumda. Bir dizi düzeltme ve yenilik, diğer şeylerin yanı sıra Microsoft Edge ve Microsoft Teams ile ilgili.

Menüdeki birçok düzeltme…

Insider programının üyeleri bunu iyi biliyorlar ki, eylemleri ve geri bildirimleri sayesinde birçok kusur yavaş yavaş düzeltiliyor ve yenilikler test ediliyor. En son KB5010414 güncellemesine bu nedenle Windows Update aracılığıyla erişilebilir ve oldukça önemli. 10 Şubat'ta Microsoft tarafından en son işletim sisteminde Windows Server 2016 işletim sistemi ile ilgili bir hatadan başlayarak birçok düzeltme yapıldı. Sanal masaüstü altyapısı (VDI ) kullanılması durumunda işlem rastgele durabilir, yani şimdi düzeltildi.

Ayrıca, yönetici haklarına sahip olunmaması nedeniyle saat dilimlerinin görüntülenmesini engelleyen bir hata gibi çeşitli sorunlar da giderildi. Microsoft Edge'in de şu anda çözülmüş bazı sorunları var. Örneğin, Microsoft'un blogunda "iexplore.exe Microsoft Edge Internet Explorer modu bağlamında çalışırken ShellWindows()'un InternetExplorer nesnesini döndürmesini engelleyen bir hata" vardı. Benzer şekilde, başka bir hata Microsoft Edge Internet Explorer modu iletişim kutularını etkilerken, klavyedeki F1 tuşuna basıldığında bu mod çalışmayı durdurdu.

Ve birkaç yeni

Microsoft Edge, özellikle Microsoft Edge Internet Explorer modu ile Microsoft Edge arasında tanımlama bilgilerinin potansiyel paylaşımından yararlanır. Dahası, Business Cloud Trust için Windows Hello şimdi tanıtıldı. Tek oturum açma teknolojisi (SSO) ve parolasız güvenlik anahtarı oturum açma (FIDO) kullanılmaktadır. Bu nedenle, Cloud Trust için artık anahtar yönetim altyapısı (PKI) gerekli değildir ve bu da Windows'u dağıtmayı ve Windows Hello for Business'ı kullanmayı kolaylaştırır.

Microsoft Teams artık bir çağrıda görev çubuğundan açık bir uygulama penceresini doğrudan paylaşma yeteneğinden yararlanıyor. Her zaman görev çubuğundan, artık Teams'de bir aramayı devre dışı bırakabilir ve ardından yeniden etkinleştirebilirsiniz. Bu, özellikle, Teams çağrı penceresine gitmek zorunda kalmadan mikrofonu doğrudan görev çubuğundan kolayca sessize almanıza olanak tanır.

Son olarak, görev çubuğunun sol tarafında (ortaya hizalandığında), yeni hava durumu içeriği artık kullanılabilir. Görev çubuğunun sol tarafının üzerine geldiğinizde, hava durumu widget'ı görünür, ardından üzerine gelmeyi bıraktığınızda kaybolur. Özellikle Microsoft Office veya görev çubuğu için birkaç başka düzeltme de yapıldı ve Insider'lara ayrılmış blogda ayrıntılı olarak bulunabilir.


Kaynak: Microsoft

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent