recent
Güncel Haberler

Sony, Bir Sonraki Büyük Güncellemenin Yeni Özelliklerini Açıkladı

Ana Sayfa
Sony, Bir Sonraki Büyük Güncellemenin Yeni Özelliklerini Açıkladı

PS5 ve PS4'e yeni bir şey geliyor. En azından iki konsoldan biri için beta programına kaydolmuş oyuncular için. Sistem yazılımının bir sonraki sürümü, bir dizi kullanıcı arayüzü geliştirmesi, yeni Parti sohbeti seçenekleri ve erişilebilirlik özellikleriyle 9 Şubat Çarşamba günü kullanıma sunulacak.

Açık Partilerin gelişi ve Paylaşılan Oyundaki değişiklikler

PS5'in bu ikinci beta sürümünde, katılımcılar konsol güncellemesinin (olası) sonraki yeniliklerini keşfedebilirler. Yeni Grup sohbeti seçenekleriyle başlayarak, artık grup üyelerinin çevresini de kapsayacak şekilde genişletilebilir. Daha somut olarak, arkadaşlarınızın ve katılımcıların arkadaşlarının davet edilmeden katılabileceği açık bir Parti oluşturmak artık mümkün olacak. Bu özellik şu anda yalnızca PS5 veya PS4 beta kullananlar için geçerli olacak.

Sony, Bir Sonraki Büyük Güncellemenin Yeni Özelliklerini Açıkladı

Kaçınılmaz olarak, böyle bir yenilik, raporlamanın güçlendirilmesini gerektirir. PS5'te kullanıcılar, ılımlılık gerektiren yorumlar yapan bir konuşmacıyı daha iyi tanımlamak için yeni görsel göstergelere sahip olacak. Başka bir değişiklik, sesli sohbetten Paylaşılan Oyun yapmak daha kolay olacak. Şu andan itibaren, Ekran Paylaşımı sekmesine ulaşana kadar birkaç menüden geçmek zorunda kalmadan her şey özel karttan yapılabilir. Ayrıca doğrudan Paylaş düğmesinden yayına başlamak da mümkün olacak. Tamamen farklı bir notta, PS4 oyuncuları, PS5'te olduğu gibi, bir Partideki her oyuncunun sesli sohbet ses seviyesini ayrı ayrı ayarlayabilecek.

UI değişiklikleri ve Game Base iyileştirmeleri

Bu yeni özelliklerin anlaşılmasını kolaylaştırmak için sesli sohbetler artık Taraflar olarak adlandırılacak. Bu PS5 beta ile PlayStation, çeşitli özelliklere erişimi daha sezgisel hale getirmek istiyor ve böylece Game Base'i üç sekmeye ayırdı: Arkadaşlar, Partiler ve Mesajlar. Daha somut olarak, bu menülerden oyuncular, özel sekmeden tüm arkadaşlarını görüntüleyebilir, diğer oyuncuları arayabilir veya arkadaşlık isteklerini yönetebilir. Doğrudan Game Base'den yeni bir grup oluşturmak ve aynı grupta paylaşılan multimedya içeriğini bu karttan görüntülemek de mümkün olacak.

Sony, Bir Sonraki Büyük Güncellemenin Yeni Özelliklerini Açıkladı

PS5 arayüzü de bir düzenleme alacak. Ana ekranda artık toplam 14 olmak üzere daha fazla oyun veya uygulama görüntülenecek. İyi haber, oyuncular her ana ekranda 5'e kadar tutmak için favorilerini sabitleyebilecekler. Koleksiyondaki oyunları türe göre filtreleme seçeneğinin görüneceğini ve kupa arayüzünün küçük bir güncellemeye tabi tutulacağını unutmayın. Alınması önerilen kupalar, Kontrol Merkezi'nden erişilebilen "Kupa Takipçisi"nde görünecektir.


Kaynak: PlayStation

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent