recent
Güncel Haberler

Nintendo Büyük Bir Japon Stüdyosu Satın Aldı

Ana Sayfa
Nintendo Büyük Bir Japon Stüdyosu Satın Aldı

Son aylarda Sony ve Microsoft tarafında devralmaların arttığını gördükten sonra, şimdi Nintendo'nun yıllardır işbirliği yaptığı bir stüdyoyu satın aldı..

Mario Striker'ın bir sonraki bölümü üzerinde de çalışan Next Level Games'in Ocak 2021'de devralınmasından sonra Big N, SRD'yi satın aldığını duyurdu!

Nintendo için mantıklı bir devralma

Şimdiye kadar bu adı hiç duymadıysanız, SRD'nin uzun yıllardır çalıştığını ve bunun Nintendo ile tamamen özel bir şekilde çalıştığını öğrenmiş olduk.

1979 yılında Japonya'da kurulan bu stüdyo (Nisan 2021 itibariyle) 139 çalışanıyla Japon üreticinin başlangıcına eşlik etti. SRD (Sistem Araştırma ve Geliştirme için), ayrıca Mario, Zelda ve Donkey Kong dahil olmak üzere Nintendo'nun en büyük lisansları üzerinde çalıştı. Daha yakın zamanlarda, aynı şirket 1-2 Switch ve Ring Fit Adventure'ın geliştirilmesinden sorumluydu.

Geçen yıl Next Level Games'in devralınması gibi, Nintendo tarafından yapılan satın almaların ortaklarıyla olan bir güven ilişkisinin sonucu olduğu açık elbette ara sıra, ancak kalıcı olmayan devralmalar. Gerçekten de Nintendo, SRD'nin bu alımının her şeyden önce, neredeyse 40 yıllık işbirliğinden sonra onu stüdyoya bağlayan ilişkiyi güvence altına almayı amaçladığını haklı olarak belirtti.

Son olarak, SRD'nin Nintendo tarafından satın alınması 1 Nisan itibariyle resmi olarak kaydedilecek. Japon üreticinin 50 milyon yen'den az olmayan, yani yaklaşık 390.000 €'ya eşdeğer ödediği bir devralma.


Kaynak: Nibel

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent