recent
Güncel Haberler

Sony, Microsoft'un Activision Blizzard Devralmasına Yanıt Verdi

Ana Sayfa
Sony, Microsoft'un Activision Blizzard Devralmasına Yanıt Verdi

Activision Blizzard'ın Microsoft tarafından satın alınmasının duyurusu, tüm video oyun endüstrisini ve özellikle de Amerikan üreticisinin ana rakiplerini alt üst etti. Bugün tüm gözler Sony'nin varsayımsal tepkisinde..

Son yıllarda PlayStation, Activision Blizzard ile çok kazançlı ortaklıklar kurdu. Diablo III, Destiny, Crash Bandicoot ve zamana özel Call of Duty DLC'de olsun, iki grup uzun süredir el ele yürüyor. Ne yazık ki, yayıncı gelecek yıl Xbox'ın kucağına geçti.

Wall Street Journal kısa süre önce bir Sony sözcüsüyle konuştu ve Activision Blizzard'ın devralınması hakkında sorular sordu. Japon firmasının çalışanı bu konuda oldukça kaçınmaya devam etti ancak yine de "Microsoft'un Activision oyunlarının platformlar arası kalmasını garanti etmeye devam ederek sözleşmeye dayalı anlaşmalara uymasını bekliyoruz" gerçeğinden bahsetti.

Son zamanlarda Sony'nin açıkladığı sıralamada gördüğümüz gibi, Call of Duty lisansı PS4'te olduğu gibi PS5'te de en popüler lisanslar arasında yer alıyor. FPS destanı Xbox ekosistemine özel hale gelecek olsaydı, PlayStation için önemli bir eksikliği temsil ederdi. Neyse ki Microsoft, tüm Activision Blizzard oyunlarının makinelerine özel olmayacağını açıklayarak başlangıçta güven veriyordu. Bu sözlerin doğru olup olmadığını zaman gösterecek.


Kaynak: VGC

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent