recent
Güncel Haberler

PS5: Kıtlığında Sony Daha Fazla PS4 Üretmek Zorunda Kaldı

Ana Sayfa
PS5: Kıtlığında Sony Daha Fazla PS4 Üretmek Zorunda Kaldı

PlayStation 5 Kasım 2020'de piyasaya sürüldüğünde, çoğu kişi Sony'nin yedi yıl önce piyasaya sürülen önceki makinesi PS4'ü aşamalı olarak bırakmasını bekliyordu. Bununla birlikte dünya, oyun endüstrisini ve tedarik zincirlerini sert bir şekilde vuran ve son zamanlarda Sony'yi önemli bir karar vermeye zorlayan büyük bir krizle karşı karşıya kaldı.

Bloomberg sitesinde bildirildiği üzere, Japon firması PlayStation 4'e karşı stratejisini gözden geçirmek zorunda kaldı. Eğer şirket üretilecek konsolların miktarı konusunda çok kesin bir fikre sahip olsaydı, buna gerek yoktu. tahminlerini yukarı yönlü revize edecek.

PS5 ve PS4 beklenenden daha uzun süre birlikte yaşayacak

Bir yıldan fazla bir süredir birçok oyuncu bir PS5 almaya çalıştı. Sony'nin bakış açısına göre, oyuncuları ekosistemde tutmak ve Microsoft'un ve Xbox Series X/S'nin sirenlerine yenik düşmelerini önlemek için bu arz eksikliği giderilmelidir.

Bu nedenle Japon firma, montaj ortaklarına PS4 üretiminin 2022 yılı boyunca devam edeceğini söylemek için yaklaştı. Üretici, başlangıçta süreci 2021 yılının en sonunda durdurmayı planlamıştı, o zamandan beri bilgi reddedildi. Sonuç olarak, bu yıl konsol pazarına ek bir milyon PS4'ün daha girmesi bekleniyor.

Bununla birlikte, bu rakam kesin değildir ve tüketici talebine göre iyi bir şekilde modüle edilebilir. Sony, şu anda PS5'lerin yapımını etkileyen kıtlığı gidermenin ötesinde, önceki makinenin üretiminin daha basit olması nedeniyle bu tercihini haklı çıkarıyor: Diğer şeylerin yanı sıra, daha az gelişmiş çipler kullanıyor ve bu da bir makine beklerken önemli bir ekonomik alternatif oluşturuyor. 


Kaynak: Bloomberg

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent