recent
Güncel Haberler

God of War Ragnarök: Söylentiler, Güncelleme, Bildiklerimiz ve Beklentilerimiz

Ana Sayfa
God of War Ragnarök: Söylentiler, Güncelleme, Bildiklerimiz, Beklentilerimiz

Özel oyunlar bu yıl 2022'de noktalanacak ve PlayStation'ın bu alanda ciddi tartışmaları olacak. Horizon Forbidden West sadece birkaç hafta içinde çıkacak olsa da, ufukta daha da beklenen başka bir oyun var. Bu açıkça God of War Ragnarök.

2018'de Santa Monica Studio, God of War ile dünyanın dört bir yanındaki oyuncuları salladı. Ve genel yapısı içinde bu yapıt bir tür yeniden başlatma gibi görünse de, hikayesi yine de 2010'da PS3'te yayınlanan üçüncü bölümün hikayesini takip ediyor. Böylece, dört uzun yıllık çalışmanın ardından Kratos, yeni bir destanda geri dönecek. ki zaten görkemli olmayı vaat ediyor!

God of War Ragnarök'ün macerası bir önceki oyundan yaklaşık üç yıl sonra geçiyor. Kratos ve oğlu Atreus (veya Loki) gerçek kimliğine dair cevaplar ararken bir kez daha karşılacağız. Maalesef yaklaşan Ragnarök felaketi ikilimizin planlarını alt üst edecek. Güneşsiz geçen uzun bir kışın ardından insanların ölümüne neden olacak bir savaşın, aynı zamanda tanrıların ve devlerin savaşın ölümüne neden olduğu dünyanın sonudur.

God of War Ragnarök: Söylentiler, Güncelleme, Bildiklerimiz, Beklentilerimiz

Yolculukları sırasında Kratos ve Atreus, yollarını engellemeye çalışacak yaratıklar ve tanrılarla karşı karşıya kalan Dokuz Diyar'ı geçecekler. 2018 yapımı opus'ta görülen Mimir, Brok, Sindri ve Freya gibi karakterler geri dönüş yapacak. İkincisi, oğlu Baldur'un ölümünün intikamını almak için kahramanlarımızı gözle görülür şekilde takip edecek. Gök gürültüsü tanrısı Thor veya genç buz devi Angrboda gibi yeni yüzler de ortaya çıkacak. Son olarak gökyüzü, savaş, adalet, zafer ve strateji (kutsal özgeçmiş) tanrısı Tır da merkezi bir rol üstlenecek.

Neredeyse değişmeyen bir formül?

God of War (2018), daha sinematik boyutuyla destana yeni bir soluk getirdi. Doğrudan Kratos'un arkasına yerleştirilen kamera, hatta en ufak bir yükleme süresi olmadan "sıralı çekim" özelliği, sürükleyiciliği pekiştirdi. Ragnarök, bu denenmiş ve test edilmiş formülü üzmemelidir. İlk fragman bunu iyi gösteriyor, çünkü dövüşlerin dinamikleri ve hareket etme araçları pek değişmiyor. Örneğin, karlı alanlarda daha hızlı hareket etmek için kızak köpeklerini (veya muhtemelen kurtları) ödünç alacağız. Oyunda ayrıca bir tekne de yer alacak.

Çatışmalar söz konusu olduğunda Kratos, tehditleri bastırmak için Leviathan Baltası, Kaos Bıçakları ve Muhafız kalkanına sahip olacak. Yıllar içinde zanaatını mükemmelleştiren Atreus, duyulmamış yeteneklerin tadını çıkaracak. Söylentiler, genci oynama olasılığını önerecek kadar ileri gidiyor. Santa Monica Studio şimdilik bu bilgiyi doğrulamadı veya reddetmedi. Kesin olan şey, tutuşun önceki opusunkiyle çok fazla kontrast oluşturmaması gerektiğidir.

God of War Ragnarök: Söylentiler, Güncelleme, Bildiklerimiz, Beklentilerimiz

Her zaman daha güzel, her zaman daha güçlü!

God of War Ragnarök selefinin devamı olacaksa belirli alanlarda da yenilik yapması gerekiyor. Zaten oyun PS4 için iyi planlanmış olabilir, aynı zamanda PlayStation 5 için de olacak. Bu seviyede Santa Monica Studio asla hayal kırıklığına uğramadı ve Sony konsollarının sunduğu güçten her zaman yararlanmayı başardı. Fragman bize mükemmel modellenmiş karakterler, görkemli setler ve muhteşem sahneleme gösterdi. Gözlerimizi kamaştıracak gerçek bir gişe rekortmeni ile karşı karşıya olacağız.
Bu destansı anlar, oldukça samimi olması amaçlanan God of War Ragnarök'ün hikayesiyle tezat oluşturacak. Aile teması sık sık geri dönecek ve olayların dramatik bir şekilde dönüşmesini beklemeliyiz.. Çünkü bu oyun aynı zamanda İskandinav mitolojisinin anlatı yayınını da sonlandıracak. Bundan sonra ne olacak? Başka bir mitolojinin kalbine dalmayı beklemeli miyiz? Bir zamanlar Santa Monica takımlarının 2018 oyunu için tasarladığı Mısır folkloru gibi mi? Henüz söylemek için çok erken.

Ragnarök geliyor… yakında mı?

Bu God of War Ragnarök'ün büyük bilinmeyeni, çıkış tarihi belli değil. Başlangıçta PlayStation ayrıcalığı 2021'den itibaren aramıza gelecekti. COVID-19 geçen Haziran'da resmileştirilen ertelemeyle tamamen ilgisiz değilse, özellikle gecikmenin kaynağı esas olarak aktör Christopher Judge (Kratos) olacaktır. Bir tweet'te özellikle Ağustos 2019'da artık yürüyemediğini açıkladı. Ardından sırt ve diz ameliyatı geçirdi. Santa Monica Studio ekipleri, onu değiştirmek yerine, hareket yakalama oturumlarına devam etmek için iyileşmesini beklemeyi tercih etti.

Ayrıca yönetmen Cory Barlog, God of War Ragnarök'ün başında Eric Williams'a yer verdi. Destan için bir alışkanlık, çünkü bugüne kadar sadece Barlog iki farklı yapıt üretti (PS4'te God of War 2 ve God of War). Küçük bir yeniden yapılanma, zorunlu olarak dahili olarak gerçekleşti ve muhtemelen programda bir karışıklığa neden oldu.

Her iki durumda da, God of War Ragnarök, 2022'de PS5 ve PS4'te piyasaya sürülecek. Yükseltme, PS5 sürümünü ek 10 dolara alabilen PS4 oyuncuları için geçerli olacaktır.

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent