recent
Güncel Haberler

Horizon Zero Dawn PC: DLSS ve FSR Performansı Artırıyor

Ana Sayfa
Horizon Zero Dawn PC: DLSS ve FSR Performansı Artırıyor

Horizon Forbidden West'i beklerken, Horizon Zero Dawn'ın PC versiyonu, bu sefer özellikle performansı önemli ölçüde iyileştirmeyi amaçlayan bir yama ile düzeltmelerden payını almaya devam ediyor.

Reddit'te Guerrilla Games tarafından paylaşılan 1.11 sürümü yama notları, oyun içi takılma sorunlarını azaltmanın diğer yollarının yanı sıra NVIDIA'nın DLSS ve AMD'nin FSR teknolojilerini tanıtıyor.

Horizon Zero Dawn'ın PC'ye taşınması genel olarak çok iyi karşılandıysa, ne yazık ki bazıları ciddi performans sorunlarıyla eş anlamlıydı. Guerrilla Games, Ekim 2021'de piyasaya sürülmesinden bu yana, mümkün olan en iyi deneyimi sunmak için kopyasını düzeltmeye çalıştı.

1.11 yaması ile stüdyo, NVIDIA'nın ünlü DLSS yükseltme teknolojilerini ve AMD'nin FidelityFX Süper Çözünürlüğünü ekleyerek daha da ileri gidiyor, ikincisi FidelityFX CAS'ın yerini alıyor. Bu nedenle, NVIDIA RTX grafik kartına sahip olsanız da olmasanız da, oyunun keyfini daha iyi bir performansla çıkarmanıza izin verecek. AMD'nin FSR'sinin GTX 10XX gibi eski NVIDIA modellerinde bile çalışabileceğini unutmayın.

Bu önemli ilaveye ek olarak, gölgelendiricilerin yönetimi de yeniden tasarlandı: oyun şimdi bunları yükleme süreleri sırasında arka planda derleyecek ve bu da oyun aşamalarında yaşanan kekemelik problemlerinde ciddi bir azalmaya yol açacaktır. Ancak bu, biraz daha uzun yükleme süreleri ve daha yüksek CPU kullanımı anlamına gelebilir.

Gerilla Games, yama notlarının sonunda, 1.11 sürümünün olması gerektiği gibi çalıştığından emin olmak için oyuncuları dinlemesi gerektiğini belirtti. Şüphesiz bu, PS4 ve PS5'te 18 Şubat'ta yapılması planlanan ve merakla beklenen Horizon Forbidden West'in ortasındaki bu PC sürümü için son yama değil.


Kaynak: Reddit

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent