recent
Güncel Haberler

Çin'de Steam Kullanılamıyor, Yeni Yasak Mı Yoksa Basit Bir Saldırı Mı?

Ana Sayfa
Çin'de Steam Kullanılamıyor, Yeni Yasak Mı Yoksa Basit Bir Saldırı Mı?

Pekin'den bir hamle daha mı? Yılın başında Valve, yaklaşık 40 oyunla tamamen Orta İmparatorluk'a adanmış yeni bir Steam sürümünü piyasaya sürerken, uluslararası sürüm (Steam Global) erişilebilir durumda kaldı.

Çin'de Steam yasaklandı mı?

Birçok teknoloji oyuncusu gibi Valve, Çin pazarındaki yerini sağlamlaştırmak için Çin'in birçok kısıtlamasına boyun eğdi. ABD yayıncısı daha sonra PC oyun mağazasının, yalnızca devlet tarafından onaylanan oyunların bir seçimini barındırarak bölgesel yasaları karşılamak için özel olarak tasarlanmış bir sürümünü piyasaya sürdü.

Çinli oyuncular Steam'in uluslararası sürümünü kullanmaya devam edebilirler ancak birkaç saat boyunca durum böyle olmadı. Oyuncu, bölgede yalnızca PC mağazasının Çince sürümünün ve küçük kitaplığının mevcut olduğunu bildiriyor. Steam Global, gerçekten de Çin'de engellenen siteler listesinde görünüyor ve Karşılaştırma teknolojisi aracı, bu sürümün bölgedeki her yerde engellendiğini gösteriyor.

Bir saldırının izi

Sonuç olarak, Çinli oyuncular, yılı bitirmenin acımasız bir yolu olan Orta İmparatorluğa adanmış versiyona bağlı kalıyor. Steam'in bölgesel sürümü, yalnızca Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) ve Dota 2'nin "büyük" oyunlar olduğu yaklaşık 110.000 oyunla karşılaştırıldığında, yalnızca 103 oyun içeriyor. Ayrıca Steam Atölyesi, Topluluk Pazarı, Forumlar, Kılavuzlar veya Etkinlik bölümü gibi topluluk özellikleri de yok.

Steam henüz durum hakkında yorumda bulunmamış olsa da, tüm umutlar kaybolmuş değil. Birkaç kullanıcı, Çinli oyuncuların Steam Global'a erişmesini engelleyen bir DNS önbellek zehirlenmesi saldırısı olduğunu iddia ediyor. Yanlış uyarı mı? Valve'ın bu konuda netlik kazanması ve sorunun çözülmesi için bir onay beklememiz gerekecek.


Kaynak: TheGamer

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent