recent
Güncel Haberler

Heyecanla Beklenen PS5 Özel Oyunu Yakında Oynanabilir Olacak!

Ana Sayfa
Heyecanla Beklenen PS5 Özel Oyunu Yakında Oynanabilir Olacak!

Japon oyun devi PlayStation, son mali yılına dair verilerini kamuoyuyla paylaştı. Şirket, bir kez daha rekor satışlarla başarısını perçinlediğini duyurdu. Ancak, PS5 için belirlenen satış hedeflerine ulaşılamamış olması ve birinci parti oyunların beklenen performansı gösterememiş olması, şirketin daha yüksek başarılar elde etme potansiyeline işaret ediyor. Şirket, gelecek aylarda yeni bir özel oyunun piyasaya sürüleceğini açıklayarak, daha denge sağlamayı ve geçen yılın rakamlarıyla kıyas yapmayı hedefliyor.

Tamamen yeni bir PS5 özel ürünü geliyor, bu kesin!

Yeni bir PlayStation stüdyosu kurulurken, Sony Interactive Entertainment henüz tam olarak açıklanmayan bir projenin geliştirildiğini duyurdu. Projenin adı Concord. Yakın zamanda kurulan Firewalk Studios ekibi tarafından yaratılan yeni bir PlayStation 5 ve kişisel bilgisayar bilim kurgu birinci şahıs nişancı oyunu. Fragmanın doğası göz önüne alındığında, henüz hiçbir şey görmediğimiz açıktır. Bu noktada, oyunun oyuncuların Oyuncuya Karşı Oyuncu savaşına gireceği çok oyunculu bir mod içereceği açık. Dahası, geliştiriciler bu boyuttan tamamen yararlanma arzusunu dile getirdiler.

Aşağıda, geliştiricilerin PlayStation Blog'da PS5 ve PC'ye özel bu oyunla ilgili yaptığı açıklamaların bir metni yer alıyor. "Concord sosyal bağlantıların kurulmasını kolaylaştırıyor." Bağlantı kurma ve sosyal oyunu motive etme kapasitesi oyunların doğasında var. Firewalk ekibi, bu heyecan verici ve öngörülemeyen anların yanı sıra çok oyunculu oyunların ilham verebileceği ortak deneyimlerle hareket ediyor. Her bağlantı yeni bir macera başlatır ve her oyun farklı bir anlatıyı deneyimlemek için bir fırsat sunar. Bu idealler, yaşayan dünyalar ve renkli karakterlerle dolu benzersiz bir evren olan Concord'u tanımlıyor (PS Blog).

Kalan PlayStation 5 hizmet oyunlarından biri olan Concord'un 2024 yılında PS5 ve PC'de yayınlanması planlanıyor. Bu, üreticinin orijinal planıydı. Peki bu plan değişti mi? Bu durum Sony'nin bilançosundaki bir slaytla da destekleniyor. "Live Service Games" etiketli bir anlık görüntü Concord'un 2024 yılında piyasaya sürüleceğini gösteriyor. Bu arada, Destiny 2 La Forme Finale genişleme paketinin 4 Haziran 2024'te yayınlanması planlanıyor. 

Öngörülen çıkış tarihini ve PS5'te kapsamlı bir oynanış fragmanının bulunup bulunmadığını tespit etmek faydalı olacaktır. Şu anda iki hipotez mümkün. Açıklama, beklenen PlayStation Showcase sırasında veya Summer Game Fest 2024 konferansı sırasında gerçekleşebilir.

author-img
Ömer Çağlar T.

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent