recent
Güncel Haberler

Epic Games'e Karşı Büyük Saldırı: Verileriniz Tehlikede Mi?

Ana Sayfa
Epic Games'e Karşı Büyük Saldırı: Verileriniz Tehlikede Mi?

Mogilevich adını taşıyan bir hacker grubu, Epic Games'e karşı büyük bir saldırı düzenlediğini ve şirketin yaklaşık 200 gigabayt dahili verisini ele geçirdiğini iddia ediyor. Cyber Daily tarafından sağlanan bilgilere göre, grup, şirketin sistemlerine yapıldığı iddia edilen bu izinsiz girişin ayrıntılarını darknet sızıntı sitesinde sızdırdı.

Epic Games için büyük bir saldırı

Bilgisayar korsanları çetesi, yayınladıkları mesajda "Epic Games'in sunucularına gizlice saldırdık" ifadesini kullandı. Çete, e-postalar, şifreler, tam adlar, ödeme bilgileri, yazılım kaynak kodu ve diğer hassas veriler de dahil olmak üzere toplam 189 GB'lık verilere erişebildiklerini iddia ediyor.

Grup ayrıca şirket çalışanlarına veya verileri satın almak isteyen herkese bir bağlantı sağlayarak verileri satmayı teklif ediyor. Grup, verilerin satışı için 4 Mart'a kadar bir ultimatom verdi ancak talep ettikleri miktar veya tekliflerine yanıt verilmezse ne yapacakları konusunda bilgi vermedi.

Seri yasası mı?

Videogameschronicle, Epic Games ile temasa geçti ancak şirket henüz iddialara kamuya açık bir yanıt vermedi. Mogilevich adlı hacker grubu, nispeten yeni bir grup olarak tanımlanıyor ve geçen hafta Nissan'ın yan kuruluşu Infiniti USA'yı hedef aldı. Ancak henüz grup tarafından Epic Games'e karşı başarılı bir saldırı gerçekleştirildiğine dair somut bir kanıt sunulmadı.

Grup, şirket çalışanlarına veya verileri satın almak isteyenlere bir bağlantı sağlayarak verileri satmayı teklif ediyor. Verilerin satışı için 4 Mart'a kadar bir ultimatom verdiler, ancak ne kadar istediklerini veya tekliflerine kimse yanıt vermezse ne yapacaklarını söylemediler.

GÜNCELLEME: Epic Games, Videogameschronicle'a yanıt verdi. Şu anda böyle bir hack olayına dair bir kanıt olmadığını belirtti, ancak durumu araştırmaya devam ediyor.

Bu gelişme, 2023 yılının sonunda Insomniac Games'e Rhysida grubu tarafından gerçekleştirilen saldırıyı hatırlatıyor. Rhysida grubu, hackledikleri verileri çevrimiçi olarak yayınlamış ve bu veriler arasında yakında piyasaya sürülecek olan Wolverine oyununa ait açıklamalı bir ekran görüntüsü de bulunmaktaydı. Grup, çalınan verileri yedi gün içinde yayınlama tehdidinde bulunmuş ve başlangıçta düşük bir fiyata (başlangıçta 50 Bitcoin'e, yaklaşık 2 milyon dolar) açık artırmaya çıkarmıştı.

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent