recent
Güncel Haberler

Microsoft'un Hızlı Adımı: Xbox, PS6'dan Önce Çıkabilir

Ana Sayfa
Microsoft'un Hızlı Adımı: Xbox, PS6'dan Önce Çıkabilir

PlayStation 5 ve Xbox Series X|S, piyasada neredeyse bir buçuk yılını doldurdu. Kasım 2020'den bu yana satışta olan dokuzuncu nesil oyun konsolları, kendi haleflerinin yolda olduğu gerçeğiyle gündemde.

Sony ve Microsoft, gelecekteki oyun konsolları için planlarını sessizce hazırlıyor. Xbox cephesinde, gelecekteki Xbox ile ilgili bir sızıntı, bir dizi detayın gün yüzüne çıkmasına neden oldu. Yeni bilgilere göre, o zamandan bu yana değişmiş olabilecek bazı ayrıntılar ortaya çıkıyor.

Microsoft'un gelecek konsolu PS6'dan önce gelebilir

Sony ve Microsoft iki nesildir yeni nesil konsollarını Kasım ayında piyasaya sürüyor; PlayStation 4 ve Xbox One 2013'te, PS5 ve Xbox Serisi ise 2020'de piyasaya çıkıyor.

Ancak bu durum her zaman böyle değildi. Kasım 2005'te Microsoft, Xbox 360'ı PlayStation 3'ten bir yıldan fazla bir süre önce piyasaya sürerek mevcut eğilimi bozdu.

Onuncu nesil konsollar için Amerikalı üretici, Japon muadilinden daha az güçlü bir konsol sunmak anlamına gelse bile, daha önce olduğu gibi benzer bir strateji benimseyebilir.

Microsoft'un Hızlı Adımı: Xbox, PS6'dan Önce Çıkabilir
Microsoft'un bir sonraki Xbox için planlarını açıklayan resmi bir belge © Microsoft

Microsoft'un Activision Blizzard'ı devralmasıyla ilgili resmi belgelere göre PlayStation 6'nın 2027 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Buna ek olarak, raporlar Japon üreticinin PlayStation 5'in Pro versiyonunu Kasım 2024 gibi erken bir tarihte piyasaya sürmeyi planladığını ve bunun da konsolun ömrünü uzatabileceğini gösteriyor.

Microsoft, yeni nesil konsolları 2026 gibi erken bir tarihte kutlamaya başlama özgürlüğüne sahip olabilir mi? Bu mümkün.

Bir sonraki Xbox 2026 gibi erken bir tarihte mi piyasaya sürülecek?

Mevcut bilgilere göre, yeni Xbox'ın hem yerel hem de bulut oyunlarını kullanabilen hibrit bir oyun platformu olması bekleniyor. Ayrıca yeni nesil DirectX ışın izleme, makine öğrenimi tabanlı 'Super Resolution' teknolojisi, AMD Navi/RDNA 5 GPU ve AMD Zen 6 işlemciye sahip olacak.

Ancak, sızdırılan resmi belgeler nedeniyle Microsoft'un yeni konsolu için planlarının revize edildiği bildirildi. Phil Spencer tarafından yönetilen şubenin AMD Zen 5 işlemciyi seçtiği ve bunun sonucunda daha önce beklenen 2027 yerine 2026'nın daha erken bir çıkış tarihi olduğu bildirildi. Bu bilgi geçtiğimiz günlerde YouTube kanalı RedGamingTech tarafından paylaşıldı.

Xbox bölümünün başkanı Phil Spencer daha önce sızıntıların ardından 'birçok şeyin değiştiğini' belirtmiş olsa da, bu bilgiye objektif yaklaşmak önemlidir.

Eğer bir sonraki Xbox, PlayStation 6'dan birkaç ay önce piyasaya sürülürse, Microsoft Sony karşısında önemli bir avantaj elde edebilir.


Kaynak: YouTube'da RedGamingTech

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent