recent
Güncel Haberler

GTA 6 Sızıntılarından Yeni Bilgiler: Olaylar Bir Kez Daha Kötüleşiyor

Ana Sayfa
GTA 6 Sızıntılarından Yeni Bilgiler: Olaylar Bir Kez Daha Kötüleşiyor

Wolverine ve GTA 6 gibi popüler oyunların yaratıcıları Insomniac Games ve Rockstar Games, içeriklerinin sızdırılmasıyla karşı karşıya kaldı. Video oyun endüstrisi son dönemde yaşanan hack olayları nedeniyle zor günler geçiriyor. Bu sızıntılar bir bütün olarak sektöre zarar veriyor.

GTA 6 ve GTA 5 ateş hattında

Geçtiğimiz yıl yaşanan büyük bir sızıntının ardından, Rockstar Games'e ait 100 GB'ın üzerinde içerik kamuya açılmıştı. Son raporlar, daha önce kısmen sızdırılmış olan GTA 5'in tüm kaynak kodunun, son GTA 6 Python kodu ve iptal edilen Bully 2 oyununun tüm dosyalarıyla birlikte şimdi tamamen sızdırıldığını gösteriyor.

Son ekran görüntüleri, GTA 6 hakkında geçen yılki büyük sızıntıdan daha fazla bilginin sızdırıldığını ve birçok detayın ortaya çıktığını gösteriyor. Oyunun öğelerine atıfta bulunan metin dizeleri de dahil olmak üzere GTA 6 ile ilgili bazı komut dosyaları tespit edildi. Ancak şu anda bunun Rockstar'ın gelişimini olumsuz etkileyeceğine inanmak için bir neden yok.

Ama hepsi bu değil.

Sızan bilgiler 2008 yapımı Bully'nin devamı niteliğindeki Bully 2 ile ilgili tüm dosyaları kapsıyor. Ayrıca, yeni ekran görüntülerinde GTA 6'nın Python kodunun yanı sıra, oyunun haritasının orijinal bir versiyonu da dahil olmak üzere GTA 5'in ilk kavramsal materyalleri de yer alıyor. Bu sızıntılar, GTA 5'in kaynak kodunun artık herkese açık olduğu göz önüne alındığında, sofistike hileler yaratma olasılığı konusunda ciddi endişelere yol açıyor. Sonuç olarak, bilgisayar korsanları faaliyetlerine tam olarak katılma fırsatına sahip oldular. Ancak eski bir geliştirici konuyla ilgili güvence veriyor.

GTA 5 kaynak kodu sızıntısı gerçek olsa bile (ki ekran görüntüsü beni ikna etmedi), bunun herhangi bir sonucu olmayacaktır. Kod 10 yıldan eski ve işe yaramaz. Belki çevrimiçi mod için bazı hilelere yol açabilir (PC'de), ancak muhtemelen bu kadar olur.

İlk oyunun başarısının ardından, Bully'nin devam oyununun geliştirildiğine dair söylentiler dolaşmaya başladı. Bu söylentiler Rockstar geliştiricilerinin zaman zaman yaptıkları açıklamalar ve diğer Rockstar oyunlarında bulunan ve bir devam oyununun yolda olduğunu gösteren ipuçlarıyla beslendi. Çeşitli kaynaklara göre, Bully 2'nin geliştirilmesine ilk oyunun piyasaya sürülmesinden bir süre sonra başlandı. Ancak proje, yaratıcı yöndeki değişiklikler ve Rockstar Games içinde değişen öncelikler de dahil olmak üzere çeşitli sorunlarla karşılaştı. Bu zorluklar nihayetinde projenin iptal edilmesine yol açtı.


author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent