recent
Güncel Haberler

Adobe'nin Yeni Yapay Zekasıyla Daha İyi GIF'ler Yolda!

Ana Sayfa
Adobe'nin Yeni Yapay Zekasıyla Daha İyi GIF'ler Yolda!

Günümüzde, yapay zeka neredeyse her alana nüfuz etmiş durumda, hatta sevdiğiniz GIF'ler gibi en sevdiklerinize bile. Adobe, son yıllarda yıllık konferansında video dosyalarının kalitesini kolayca artırabilen bir yapay zeka sunarak dikkat çekti.

Filmlerde gördüğümüz gibi bir görüntüyü yakınlaştırarak kalitesini gerçekten artırma olasılığı nedir? Adobe, bu konunun peşinde kesinlikle. Photoshop'u geliştiren şirket, yıllık geliştirici konferansında video kalitesini yükseltmek amacıyla geliştirilen "Res Up" projesini tanıttı. Şu ana kadar elde edilen sonuçlar oldukça etkileyici görünüyor.

16 kat daha yüksek çözünürlük

Adobe, basın bülteninde basit bir ifadeyle, videoları düşük çözünürlükten yüksek çözünürlüğe dönüştüren bir "aşırı örnekleme teknolojisi" kullandığını açıklıyor. Bu, günümüz birçok televizyon kutusunun yaptığı gibi, ancak önemli bir farkla. Şirket, örneğin NVIDIA Shield TV'nin yaptığı gibi sonuçları video dosyasına kodlayarak kaydediyor ve bu sayede elde edilen yüksek kalite, sonraki herhangi bir cihazda da korunuyor.

Şirketin sahnede gerçekleştirdiği bir demo sırasında, 300 x 200 piksel çözünürlüğe sahip bir video, inanılmaz bir şekilde 1.200 x 800 piksel çözünürlüğe yükseltilerek piksel sayısı tam 16 kat artırıldı. Ve en etkileyici olanı, bu işlemin aşırı görünür hatalar veya belirgin yumuşatma olmaksızın başarıyla gerçekleşiyor. Örneğin, bulanık bir yavru fil videosu, Res Up teknolojisinin yardımıyla geçirildiğinde, ayrıntılar ve keskinlik gözle görülür bir şekilde artar, böylece sonuç oldukça etkileyici.

HD GIF'ler parmaklarınızın ucunda

Adobe'nin Yeni Yapay Zekasıyla Daha İyi GIF'ler Yolda!
Adobe'nin aracının bir GIF ile neler yapabileceğine genel bir bakış © Adobe

Res Up projesinin en heyecan verici yönlerinden biri, GIF'lerle (şu anda gizlenmiş video dosyaları olarak düşünülebilecekler) çalışabilmesidir. Bu, yıllardır Dreamweaver ve ilk web sitelerinizden bu yana sabit diskinizin köşesinde uyuyan eski animasyonlu görüntüleri, şimdi Ultra HD ekranınızda canlandırmanızı sağlıyor.

Ne yazık ki, bu araç henüz genel kullanıma açık değil ve Adobe, resmi bir çıkış tarihi vermedi. Ancak gösterildiği gibi, bu aracın gerçek dünyada da etkili olduğu kanıtlanırsa, yüksek çözünürlüklü GIF'lerle ilgili yeni bir çağın başlangıcı olabilir.


Kaynak: YT Adobe

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent