recent
Güncel Haberler

YouTube'da Büyük Değişiklikler: Yapay Zeka ve Müzik Yenilikleri

Ana Sayfa
YouTube'da Büyük Değişiklikler: Yapay Zeka ve Müzik Yenilikleri

Google'ın kendi adını taşıyan platformu, Made On YouTube etkinliğinde içerik oluşturuculara yönelik bir dizi yapay zeka tabanlı aracı duyurdu. Bu yenilikler YouTube hizmeti ve kullanıcıları için heyecan verici yeni olanaklar sunuyor.

YouTube'un 21 Eylül Perşembe günü yaptığı duyurular çok çeşitli ve etkileyiciydi. Bu duyurular arasında kısa videolarınızı daha verimli hale getiren yapay zeka özelliği, yeni uygulamanın lansmanı, seslendirme ürünü ve uzun zamandır beklenen Creator Music gibi önemli yeni özellikler yer alıyor. Bu önemli duyurular hakkında daha fazla bilgi edinmek için makaleyi sonuna kadar okumaya devam edin. Made On YouTube 2023 etkinliğinin tam özetine sahibiz.

YouTube Create ile video prodüksiyonunuzu basitleştirin

YouTube'da Büyük Değişiklikler: Yapay Zeka ve Müzik Yenilikleri
Dream Screen'e bir bakış © Google

Piyasaya yeni bir uygulama çıkıyor. YouTube Studio, YouTube Kids ve YouTube Music gibi zaten iyi bilinen video hizmeti araçlarına ek olarak Google, artık YouTube Create'in beta sürümünü de kullanıma sunuyor. Bu mobil uygulama, içerik oluşturuculara gelişmiş video düzenleme araçları sağlayan bir paketi de beraberinde getiriyor.

Bu uygulamanın hassas düzenleme ve kesme işlevleri, otomatik altyazı oluşturma, ses efektleri ve geniş bir telifsiz müzik kitaplığı gibi çeşitli özellikleri sahip. YouTube Create, her düzeydeki içerik oluşturucunun yüksek kaliteli, zaman kazandıran videolar oluşturmasını çok daha kolay hale getirecek.

YouTube'da Büyük Değişiklikler: Yapay Zeka ve Müzik Yenilikleri
Dream Screen'e bir bakış © Google

Uygulamayı hızlı bir şekilde test ettikten sonra, bir video projesine başlarken küçük gecikmeler yaşansa da yaratıcılığın gerçekten heyecan verici ve potansiyelin çok büyük olduğunu kesinlikle doğrulayabiliriz.

Yaratıcılık için yapay zeka, videolarınız için müzik

YouTube ayrıca “Dream Screen” adlı bir özelliği de kullanıma sunuyor. Bu özellik, içerik oluşturucuların Google'ın üretken yapay zekası tarafından oluşturulan video arka planlarını veya görsellerini, 60 saniyelik kısa YouTube videoları olan "Kısa Videolarına" eklemelerine olanak tanıyan bir yapay zeka çözümüdür. Videolar dikey formattadır. Google, Dream Screen'in bu yıl içinde kullanıma sunulacağını açıkladı.

Platformu, sanatçıların yaratıcılığını teşvik etmek için yapay zekayı bir araç olarak kullanmaya kararlıdır. Ana amaç, sanatçıları YouTube'da aktif kalmaya ve diğer platformlarda daha az içerik üretmeye teşvik etmektir. Ayrıca, dünya çapında genişleyen AI Music Incubator girişimi, Google hizmetleri aracılığıyla izleyiciler ve yaratıcılar arasında daha iyi bağlantı kurarak içerik oluşturucuların küresel kitlelere ulaşmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

YouTube otomatik dublaj ile yaratıcı çalışmalarda devrim yaratmak istiyor

Müzikle ilgili bir not olarak, Creator Music'in destekli arama özelliği yakın gelecekte hayata geçiyor. Bu özellik, içerik oluşturucuların telifsiz müzikleri hızlıca bulmalarına yardımcı olacak şekilde tasarlandı. Kullanımı oldukça basit: Bir arama sorgusu yazdığınızda, yapay zeka ilgili telifsiz müzikleri önererek size yardımcı olacak. Şu an itibarıyla, Creator Music sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılabilir durumda, ancak önümüzdeki birkaç ay içinde Ülkemizde de kullanılabilir hale gelmesini bekleyebiliriz.

YouTube'da Büyük Değişiklikler: Yapay Zeka ve Müzik Yenilikleri
YouTube Studio'da yapay zeka imdadınıza yetişecek © Google

Son olarak, YouTube, içerik oluşturucuların geniş bir uluslararası izleyici kitlesine ulaşmalarını sağlayan otomatik dublaj özelliği olan "Aloud"u tanıtıyor. Ancak Aloud şu an için yalnızca belirli içerik üreticileri tarafından kullanılabiliyor ve şu anda İngilizce, Portekizce ve İspanyolca dillerinde test ediliyor.

YouTube Studio kullanıcılarına gelecek yıl birkaç sürpriz sunacak. Araçlar, konular ve ayrıntılı planlar için yapay zeka tarafından oluşturulan öneriler sunacak ve bu öneriler kişiselleştirilebilecek, izleyicilerin kanalınıza veya genel olarak izledikleri içeriklere dayanacaktır. Bu, YouTube'un sanatsal ifade sınırlarını zorlayarak ve içerik oluşturucuların işini kolaylaştırarak yapay zeka destekli yaratıcılık çağına büyük bir adım atmasıdır.

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent