recent
Güncel Haberler

Windows 11 23H2: Bilgisayar Deneyiminizi Dönüştürecek 3 Yeni Özelliği Keşfedin

Ana Sayfa
Windows 11 23H2: Bilgisayar Deneyiminizi Dönüştürecek 3 Yeni Özelliği Keşfedin

Windows 11 betaları için uygun musunuz? İyi haber, yepyeni 23H3 işletim sistemi güncellemesinin temel yeni özelliklerini test etmeye başlayabilirsiniz. Bu güncellemeye dair getirdiklerine bir göz atalım.

Yakında beklenen Windows 11 Güncellemesi 23H3, bir dizi ilginç yeni özelliği beraberinde getiriyor. Şanslısınız ki, bu özelliklerden bazıları Beta Kanalı kullanıcıları için şimdiden erişilebilir durumda... ve bu yeni özelliklerden üç tanesi özellikle dikkat çekici. İlk olarak, son derece kullanışlı bir yapay zeka asistanı geliyor. İkinci olarak, Dosya Gezgini büyük ölçüde güncellendi ve kullanımı daha kolay hale geldi. Üçüncü olarak, Ayarlar'dan erişilebilen derinlemesine bir enerji raporu sunuluyor.

23H3, yoğun bir güncelleme

Bing Chat ve diğer eklentileri bir araya getirerek Windows 11'e sağlıklı bir yapay zeka dozu ekleyen ve merakla beklenen Windows Copilot kullanıma sunuldu. BleepingComputer, bu yeni aracın görev çubuğundaki bir kenar çubuğundan erişilebilen bir asistan olduğunu ve kullanıcıları bir dizi etkinlikte desteklemek, soruları ChatGPT benzeri yanıtlarla yanıtlamak ve hatta masaüstünden ayrılmadan seyahatlerini planlamalarına yardımcı olmak için tasarlandığını belirtiyor.

Windows 11 23H2: Bilgisayar Deneyiminizi Dönüştürecek 3 Yeni Özelliği Keşfedin
© BleepingComputer

Ancak şu an için, Microsoft'un asistanı performans sorunlarıyla karşı karşıya ve bazı durumlarda kullanıcının niyetini yanlış anlayabiliyor. Açıkçası, Microsoft'un bu alanda hala yapması gereken çok iş var, ancak konsept ilgi çekici... ve Windows'u temelden değiştirebilir.

Firma ayrıca Dosya Gezgini'nin güzel bir şekilde yeniden tasarlanmış bir sürümünü de kullanıma sundu. Bu yeni sürüm, WinUI ile tasarlandı ve Windows App SDK tarafından optimize edildi, böylece gezinmeyi daha kolay ve sezgisel hale getiriyor. Özellikle, bir karusel artık Azure Active Directory (AAD) kullanıcıları için önerilen dosyaları gösteriyor. Ayrıca, 'Hızlı Erişim' klasörü ve 'Son Kullanılanlar' bölümü de görsel olarak iyileştirilmiş durumda.

Windows 11 23H2: Bilgisayar Deneyiminizi Dönüştürecek 3 Yeni Özelliği Keşfedin
© BleepingComputer

Windows 11 dönüşmeye devam ediyor

OneDrive eşitleme durumu ve kotalar artık buluttaki dosyalarınızı yönetmeyi kolaylaştırmak için doğrudan adres çubuğuna yerleştirilmiş. Bu entegrasyonla OneDrive arayüzünün yakın zamanda yeniden tasarlandığını unutmayın. Microsoft ayrıca Windows 11'deki ayrıntılar panelini daha verimli hale getirmek için yeniden tasarladı.

Son olarak Microsoft, güç yönetimi hakkında daha fazla bilgi sunmak için Ayarlar'daki "Pil ve Güç" bölümünü önemli ölçüde geliştirdi. Bu gelişmiş rapor artık cihazınızın güç tüketimine ilişkin gerçek zamanlı veriler sağlıyor ve son 24 saatten geçen haftaya kadar ayrıntılı bilgiler sağlıyor.

Yenilenen sekme ayrıca her bir uygulamanın pil kullanımını izlemenizi sağlar. Toplam tüketimi görüntülemek için genel bir bakış sunar veya yalnızca kullanılan veya arka planda çalışan uygulamaları ve işlemleri izlemek için farklı kontroller sunar. Bu, bilgisayarınızdaki aktif ve pasif güç tüketimi arasındaki farkı anlamak için mükemmel bir araçtır.


Kaynak: BleepingComputer

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent