recent
Güncel Haberler

WhatsApp'a Üretken Yapay Zeka Geliyor!

Ana Sayfa
WhatsApp'a Üretken Yapay Zeka Geliyor!

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bu hafta kullanıcı deneyimini kökten değiştirecek üretken yapay zeka araçlarını yakında sunacak. Kaliforniyalı şirket, Meta Connect 2023 konferansında, önümüzdeki haftalarda belirli kullanıcılar tarafından test edilecek üç yeni yapay zeka özelliğini tanıttı. Bu özellikler, kullanıcıların hayal gücünü ve duyarlılığını geliştirmeyi amaçlayan benzersiz yeteneklere sahip.

WhatsApp'ta sohbetleri canlandıracak üç özellik

İlk olarak, "Yapay Zeka Çıkartmaları" adı verilen bir özellik, kullanıcıların tartışmaya katkıda bulunmak istedikleri bir düşünceyi veya fikri temsil eden özel çıkartmalar oluşturmasına olanak tanıyor. Bu, kullanıcıların ifadelerine daha fazla hayat vermelerine ve düşüncelerini paylaşırken daha yaratıcı olmalarına yardımcı olacaktır.

İkinci özellik olan "Yapay Zeka ile Tartışmalar", kullanıcılara daha fazla bilgi edinme ve tartışma başlatma konusunda yardımcı olacak. Meta'nın yapay zekalarına bir soru sorma veya grup tartışmalarında ilginç ve ilgili yanıtlar almak için kullanabilecekler. Bu, kullanıcıların daha derinlemesine konuları keşfetmelerine ve daha anlamlı diyaloglar kurmalarına olanak sağlayacak.

Son olarak, "Fotogerçekçi Görüntü Üretimi" olarak adlandırılan üçüncü özellik, belki de en etkileyici olanıdır. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, yapay zekalardan düşündükleri bir yeri, kişiyi veya fikri temsil eden gerçekçi görüntüler oluşturmalarını isteyebilecekler. Bu, sanatsal ifadeleri zenginleştirmek veya projeleri görsel olarak desteklemek isteyen kullanıcılar için büyük bir yaratıcı potansiyele sahip.

Bu yeni meta-AI özellikleri, WhatsApp kullanıcılarının iletişim deneyimlerini daha da zenginleştirmesine ve daha etkileyici iletişimler oluşturmasına yardımcı olacak. Bu özelliklerin kullanıcılar tarafından büyük ilgi görmesi ve yakın gelecekte daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunulması bekleniyor.

Meta'nın görmeyeceği AI ile olan konuşmalar

Yakında iPad için piyasaya sürülecek olan WhatsApp, arkadaşlara ve aile üyelerine gönderilen kişisel mesajların başka hiç kimsenin erişemeyeceği şekilde güvende olduğunu vurgulamak istiyor. Yapay zekalar, iletileri okuyabilir ve buna göre yanıt verebilirler, ancak Meta, kullanıcılar arasındaki mesaj alışverişinin uçtan uca şifrelenmiş olarak kalacağını ve bu mesajların hiç kimsenin göremeyeceğini garanti ediyor.

Meta, bu araçların kullanılabilirliği ve dillerle ilgili dağıtım tarihine dair henüz kesin bir bilgi vermedi. Ancak hızlı başlayan testlerle birlikte, muhtemelen yıl sonuna kadar daha fazla bilgi edineceğiz.

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent