recent
Güncel Haberler

Bu İki Yeni Özellik Yakında Instagram'da Kullanıma Sunulacak

Ana Sayfa
Bu İki Yeni Özellik Yakında Instagram'da Kullanıma Sunulacak

Amerikan sosyal medyası, günlük hayatımızı kolaylaştırırken hikayelerimizi daha etkili bir şekilde anlatmamıza yardımcı olan "mention" ve "carousel" gibi özelliklere odaklanıyor. Bu alandaki yenilikler devam etmeyebilir, ancak gelecekte daha fazla yeni özellik geliştirilecektir. Sosyal medya platformları arasında Instagram, küresel popülaritesi ile öne çıkıyor. Bununla birlikte, Meta'nın bir yan kuruluşu olarak platform, TikTok gibi çeşitli ve dinamik bir rakibin baskısı altında ve liderlik konumunu sürdürmek için sürekli yenilik yapmak zorunda.

İyi fikirlerin döngüsü

2015 yılında tanıtılan "karuseller", platformun vazgeçilmez bir ögesi haline gelmiştir. Birden fazla fotoğraf ve videoyu tek bir gönderide paylaşma olanağı sunarak, kullanıcıların hayatlarından anıları paylaşmanın yanı sıra işletmelerin ve etkileyicilerin daha etkili bir iletişim kurmalarına olanak sağlar. Bu özellik, başarısını kanıtlamış ve TikTok'tan gelen yeni bir unsur ile daha da zenginleştirilmiştir.

Ekim 2022'de, Çin merkezli dev, Amerikalı rakibinin karusel özelliğini örnek alarak benzer bir özelliği platformuna entegre etmiştir. Ancak TikTok'un tarzına uygun olarak, "Fotoğraf Modu" adını verdikleri özelliğe küçük bir ek yapmışlardır: gönderilere müzik eklemeyi mümkün kılmaktadır. Bu akıllıca bir fikir gibi görünmektedir, zira şimdi Instagram da aynı işlevi, özellikle yalnızca tek bir fotoğraf içeren gönderilerde zaten kullanılabilen bir özellik olarak platformuna eklemiştir.

Bu yenilik, Amerikalı şarkıcı Olivia Rodrigo'nun son single'ının yayınlanmasıyla aynı zamanda tüm dünyada kullanıma sunulmuştur. Şarkının melodileri eşliğinde, kullanıcılar son klip çekimlerine dair fotoğrafları görebilirler; bu da tamamen yeni bir hikaye anlatma ve marka/ürün sunma şekli sunmaktadır. İletişim şirketleri ve etkileyicilerin bu konsepte hızla adapte olmaları ve bu özelliğin platformda hızla popüler hale gelmesi oldukça olası görünmektedir.

Bu İki Yeni Özellik Yakında Instagram'da Kullanıma Sunulacak
© Instagram

Ne kadar çok o kadar iyi

Ancak Instagram, dikkatini daha geniş bir kitleye çekebilmek adına iki yeni özellik sunarak kendini yeniden ifade etti. Bunların ilki, aynı etiket altında birkaç arkadaşı gruplayabilme yeteneğidir. Bu sayede, bir fotoğraftaki tüm kişilere tek tek etiket eklemek yerine, bir grup oluşturarak daha etkili bir şekilde bahsedebilirsiniz. Oluşturulan bu grup daha sonra istendiğinde tekrar kullanılabilir.

Instagram CEO'su Adam Mosseri'ye göre, bu özellik platformun kullanımını daha da kolaylaştıracak: "Arkadaşlarınızla bir seyahate çıkarken, her bir kişiyi tek tek etiketlemek yerine, hepsini kolayca gruplayarak dahil edebileceksiniz." Bu yeni özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz belirsiz olsa da, platformda zaten mevcut olan bir başka özellik de geliştirilmekte.

Bu özellik, kullanıcıların bir gönderiyi başka kullanıcılara atıfta bulunarak kredilendirebilmelerini ve gönderiyi birden fazla profil üzerinde paylaşarak beğenileri, görüntülenmeleri ve yorumları paylaşmalarını sağlayan "Collabs"tır. Daha önce sadece bir kişiye atıfta bulunmak mümkünken, artık bu sayı üç arkadaşa kadar çıkmıştır. Gelecek dönemde, Instagram'a yepyeni bir deneyim kazandıracak bu özelliklerin bayram dönemi ile birlikte kullanıma sunulması beklenmektedir.


Kaynak: Neowin, Mashable

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent