recent
Güncel Haberler

Apple Haritalar, Yerel Ağa Ulaşılamadığında Bile Kullanılabiliyor, İşte Detaylar

Ana Sayfa
Apple Haritalar, Yerel Ağa Ulaşılamadığında Bile Kullanılabiliyor, İşte Detaylar

Apple, derecelendirme sistemine ek olarak kullanıcıların Apple Haritalar'ı kullanma biçimini değiştirecek yeni bir özelliği de tanıtıyor. Google Haritalar'ın baş rakibi Apple Haritalar ile artık çevrimdışı haritaları indirebilir ve seyahatlerinizde kullanabilirsiniz.

iOS 17'de yeni bir seçenek

Apple'ın iOS 17 işletim sisteminin yakında piyasaya sürülmesiyle önemli adımlar atıldı. Reddit platformunda paylaşılan ve 9to5mac tarafından yayınlanan bir keşfe göre, Apple Haritalar'da yapılan heyecan verici değişiklikler, yeni sürümün beklenen pek çok kullanıcıyı tatmin etmesine olanak tanıyacak gibi görünüyor.

Söz konusu keşfe göre uygulama artık rotanızı belirledikten sonra yolculuğunuz boyunca sürekli bir internet bağlantısı olup olmadığını kontrol edecek. Bağlantı kesilirse uygulama otomatik olarak o bölgenin haritasını kaydedecektir ve bu haritayı çevrimdışı kullanabileceksiniz. Bu yenilik sayesinde, internet bağlantınız olmadığında bile gideceğiniz yere ulaşmak için ihtiyacınız olan yol tariflerini telefonunuza saklayabileceksiniz.

Apple Haritalar, Yerel Ağa Ulaşılamadığında Bile Kullanılabiliyor, İşte Detaylar
© Apple/9to5mac

Bu hamle, Apple'ın hareket halindeyken sürekli bir internet bağlantısına ihtiyaç duymadan daha güvenli ve daha kusursuz bir seyahat deneyimi sunma hedefini yansıtıyor. Çevrimdışı haritaları kullanmak, özellikle bölgeler arasında veya internet bağlantısının zayıf olduğu bölgelerde seyahat ederken çok kullanışlı olacaktır.

Önce ABD mi?

Uygulamadan indirilen haritanın tamamına erişmek için tek yapmanız gereken Apple Haritalar profil resminize tıklamak. Bu özellik sayesinde harita yönetimini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Sistem bu haritaları düzenli aralıklarla otomatik olarak güncellenecek ve hatta saatiniz bir iPhone ile eşleştirilmişse Apple Watch'ta bile görüntülenebilecek.

Şu anda bu işlevsellik yalnızca ABD Ulusal Parklarında mevcuttur. Görünüşe göre Apple, bu özelliği önce ABD'de ve ardından dünyanın diğer bölgelerinde yaygın olarak kullanıma sunmadan önce test edecek gibi görünüyor. Bu muhtemelen tüm iPhone kullanıcılarını Google Haritalar yerine Apple Haritalar'a geçmeye ve sonuçta şirketin kendi harita hizmetini kullanmaya teşvik etmek amacı taşıyor olabilir.


Kaynak9to5mac

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent