recent
Güncel Haberler

Instagram Altyapılı Yeni Sosyal Ağ Geliyor!

Ana Sayfa
Instagram Altyapılı Yeni Sosyal Ağ Geliyor!

Meta'nın, Twitter'ın günümüz sosyal medya pazarındaki hakimiyetine meydan okuyabilecek yeni bir sosyal ağ üzerinde çalıştığı söyleniyor. Elon Musk, Twitter'ın CEO'su olduğundan beri, birçok internet kullanıcısı Twitter'a alternatif bir platform arıyor. Ancak şimdiye kadar Mastodon gibi birçok isim de dahil olmak üzere Twitter için gerçek bir rakip ortaya çıkmadı. Elbette Meta doğru formülü bulamazsa durum değişebilir.

Haziran sonunda görüşür müyüz?

Tweetlerin taşınabileceği potansiyel bir alan var mı? Bu soru defalarca soruldu ve şu ana kadar gazeteciler dahil herkes olumsuz yanıt verdi. Ancak bu, sosyal medya platformunun yüz milyonlarca kullanıcısını çeken projelerin ortaya çıkmasını engellemiyor.

Bu noktada Meta gibi şirketlerin üzerinde çalıştığı “Project 92” ve “Barcelona” isimli bir proje öne çıkıyor. Dijital pazarlama uzmanı Lia Haberman'a göre, Mark Zuckerberg'in ekibi onu Haziran sonunda başlatabilir ve bu yeni platformu tartışmak için çeşitli geliştiricilerle buluşabilir. Bu projenin amacı Twitter'a alternatif bir alan sunmaktır. Ancak, bu yazı itibariyle, proje hakkında daha fazla ayrıntıya sahip olmadığımız için ne kadar başarılı olacağı belli değil.

Instagram Altyapılı Yeni Sosyal Ağ Geliyor!
© Lia Haberman

Instagram 2.0 mı?

Son raporlara göre, bu yeni ağ Instagram'ın altyapısını kullanacak ve Mastodon gibi bazı rakiplerle uyumlu olacak. Kullanıcıların Instagram hesaplarını kullanarak bu ağa katılmalarına olanak tanıyan ortak bir köken, tüm takipçilerini yeni sosyal ağla senkronize etme imkanı sunacak.

Proje 92 olarak da bilinen bu platform, 500 karakterle sınırlı metin yazma (Instagram'dan daha az), resim, bağlantı veya 5 dakikaya kadar video paylaşma gibi özelliklere sahip olacak. Beğeniler, yanıtlar ve yeniden paylaşımlar da bu özellikler arasında yer alacak. Ancak, bu ağın nasıl para kazanacağına dair herhangi bir bilgi şu an için mevcut değil.Bu, ilk sürümün reklam içermeyebileceği anlamına gelebilir.

Ancak, bu projenin henüz başlangıç ​​aşamasında olduğunu ve detayların belirsiz olduğunu not etmek önemlidir. Önümüzdeki dönemlerde daha fazla bilgi ve duyuru beklememiz gerekecek.


Kaynak: Lia Haberman

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent