recent
Güncel Haberler

Windows 11'de Ekran Kaydı ve Görüntü Alımı Artık Çok Kolay

Ana Sayfa
Windows 11'de Ekran Kaydı ve Görüntü Alımı Artık Çok Kolay

Windows 11 ekran görüntüsü aracı, oldukça gelişmiş bir araç olacak şekilde şekilleniyor. Microsoft, bazı AMD kullanıcılarının Windows 11 kurulumlarında yaşadıkları TPM doğrulama sorunlarını gidermek için çalışıyor. Bu sorunlara ek olarak, şirketin yakında işletim sistemi ekran görüntüsü aracını iyileştirmesi bekleniyor.

Windows 11'de geliştirilecek ekran görüntüsü aracı

Windows 11 kullanıcıları, üçüncü taraf uygulamalara ihtiyaç duymadan ekran görüntüsü almak için işletim sisteminin kendi yerel aracını kullanabilir. Ayrıca Windows 11'deki yeni video kayıt özelliği sayesinde kullanıcılar bilgisayar ekranlarında gerçekleşen olayları video olarak kaydedebilirler. Bu özellik, özellikle eğitim, oyun akışı veya uzaktan çalışma gibi durumlarda son derece yararlı olabilir.

Windows 11'de Ekran Kaydı ve Görüntü Alımı Artık Çok Kolay
© Microsoft

Ekran alıntısı aracı, size tüm ekranınızı yakalama veya özellikle farenizle yakalamak istediğiniz alanı seçme seçeneği sunar. Video kaydetmeye başlamak için uygulamayı açmanız gerekiyorsa, bu değişmek üzere.

Ekran Alıntısı Aracı videolarınızı kaydederken size zaman kazandıracak

Microsoft, video kaydederken kullanıcılara zaman kazandıracak yeni bir kısayol başlatmaya hazırlanıyor. Windows Latest'deki yeniliklere göre, video kaydetme özelliğine erişmek için tek yapmanız gereken klavyenizdeki Win + Shift + R tuşlarına basmak. Açılan açılır pencerede, ekranın seçilen bölümünü kaydetmek için "Başlat" düğmesine tıklamanız gerekir. Kaydı durdurmak için Durdur düğmesine tıklamanız yeterlidir.

Windows 11'de Ekran Kaydı ve Görüntü Alımı Artık Çok Kolay
© Windows Latest

Bu küçük yenilik, özellikle aceleniz olduğunda sizi video çekmek için ekran görüntüsü aracını sistematik olarak açmaktan kurtarabilir. Şu anda yalnızca dahili yapılarda kullanılabilen bu kısayol, Microsoft tarafından henüz resmi olarak duyurulmadı.


Kaynak: Windows Latest

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent