recent
Güncel Haberler

The Lord of the Rings: Gollum, Yüksek Performanslı Bir PC Gerektiriyor

Ana Sayfa
The Lord of the Rings: Gollum, Yüksek Performanslı Bir PC Gerektiriyor

The Lord of the Rings: Gollum başlangıçta 2021'de piyasaya sürülecekti, ancak sonunda 25 Mayıs'ta bazı harika özelliklerle birlikte PC için çıkacak. Gollum'un çıkışı yaklaştıkça, oyunun PC versiyonu için gereken minimum sistem gereksinimleri ve en yüksek ayarlarda oynamak için gerekli olan özellikler de netleşiyor. NVIDIA'nın blog yazısında yer alan bilgilere göre, minimum konfigürasyondan ultra ayarlara kadar ışın izleme özelliği ile birlikte Gollum'un heyecan dolu maceralarına atılmak için hangi güçlü PC'ye ihtiyacınız olacağını burada bulabilirsiniz. Oyun, 25 Mayıs'ta PC platformunda çıkacak.

Bu (gözlerimizi) yakıyor!

NVIDIA, The Lord of the Rings: Gollum PC gereksinimleriyle ilgili ayrıntıları paylaşmanın yanı sıra, Daedalic Entertainment'ın yıllardır ürettiği oyunu vurgulayan bir fragman yayınladı. Bir mağaraya hapsolmuş hissi uyandıran oyunun atmosferi, Gollum karakterinin çılgın ve savunmasız dünyası ve özellikle oyundaki ışık efektleri dikkat çekiyor.

Gollum'un yediği balık kadar taze görsel kalitesiyle oldukça iyi grafikler bekleyebilirsiniz... değil mi? Ancak, durum böyle görünmüyor.

The Lord of the Rings: Gollum, Yüksek Performanslı Bir PC Gerektiriyor
© NVIDIA / Daedalic Entertainment

Düşük grafik kalitesiyle 1080p'de 30 FPS sunması beklenen minimum yapılandırma, GTX 1060 veya RTX 2060, Intel i5-4660 veya AMD Ryzen 3 1200, 6 GB RAM ve 45 GB depolama (HDD dahil) gerektirir. Bu gereksinimler oldukça yüksek ve ne yazık ki daha da yüksek gereksinimler beklenecek gibi görünüyor...

Gollum açgözlüdür ve sadece balık değil...

Önerilen ayarlara göre, Gollum'u orta 1080p grafik kalitesinde ve 60 FPS'de görüntülemek için bir RTX 3060 gerekir. Daedalic Entertainment ve NVIDIA, DLSS'nin kalite veya performans modunda yüksek ayarlarda kullanılması gerektiğini söylüyor.

Ancak, yüksek (1440p'de 60 FPS) ve ultra (4K'de 60 FPS) ray tracing yapılandırmaları için ödül oldukça yüksek. Yüksek seviye gereksinim için bir RTX 4070 ve ultra seviye için ise bir RTX 4080 gerekli. İşlemci ve RAM gereksinimleri de aynı seviyede değil ve özellikle Cyberpunk 2077 gibi teknik açıdan sorunlu oyunlarda bile bu kadar yüksek görsel kalite için endişeler doğuruyor.

The Lord of the Rings: Gollum, Yüksek Performanslı Bir PC Gerektiriyor
© Daedalic Entertainment / Nacon

İki yıl üst üste ertelenen bu oyunun Tolkien'in evrenine sadık kalmasını ve ilginç bir hikaye ve inandırıcı bir oynanış sunmasını umuyoruz. 25 Mayıs'ta PC'nin Sauron'u yenmesine ek olarak oyun ayrıca PS4, PS5, Xbox One ve Xbox Series X/S için de çıkacak.


Kaynak: NVIDIA

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent