recent
Güncel Haberler

iPhone 15 Pro Max Bir Servete Mal Olacak! En Pahalı iPhone Olacak!

Ana Sayfa
iPhone 15 Pro Max Bir Servete Mal Olacak! En Pahalı iPhone Olacak!

Yeni bir rapora göre Apple, yaklaşmakta olan iPhone 15 Pro Max akıllı telefonunun fiyatını artırıyor olabilir. Amerikan teknoloji devi, üst düzey akıllı telefonları rakiplerinden daha yüksek fiyatlara sunma eğiliminde olan bir marka olarak bilinirken, yaklaşan iPhone 15 Pro Max için fiyat artışı söylentileri rekabeti daha da zorlaştırabilir.

Birkaç bin dolar masada

Apple, bir sonraki okula dönüş etkinliğinde yeni nesil iPhone modellerini altı aydan kısa bir süre içinde tanıtacak. Fiyatlarıyla ön plana çıkacak olan iPhone 15 serisinin ucuz olması beklenmiyor. iPhone 15 Pro için şimdiden önemli bir fiyat artışı beklenirken, bu, iPhone 15 Pro Max'e kıyasla daha da yüksek olabilir.

Yeni raporlara göre, iPhone 15 Pro Max'in fiyatı iPhone 14 Pro Max'e göre %48 oranında artacak. Çinli bir kaynağa göre, 128GB'lık temel model Türkiye'de 41.999 ₺'den satıldı ve bu da iPhone 15 Pro Max'in yaklaşık 51.999 ₺'den satılacağı anlamına geliyor.

iPhone 15 Pro Max Bir Servete Mal Olacak! En Pahalı iPhone Olacak!
iPhone 14 Pro Max ©

Bunu kim karşılayabilir (ve karşılar)?

Apple, yeni iPhone modellerinde sunduğu teknolojik yeniliklerin fiyatlara yansıması gerektiğini savunuyor. Şirket, yüksek kaliteli malzemeler, gelişmiş kamera ve işlemci özellikleri gibi faktörlerin fiyatı etkilediğini iddia ediyor. Ayrıca iPhone sahiplerinin cihazlarını uzun yıllardır kullandıklarını, dolayısıyla yüksek fiyatların uygun olduğunu da savunuyorlar. Ancak yüksek fiyatların tüketicileri başka markalara yönlendirebildiği de bir gerçek.

Apple bu tüketici fiyat artışını nasıl açıklıyor? Başka yerden alışveriş yapmak istemeyen markanın hayranları, bu fiyatlara bir Türk'ün aylık ortalama maaşından fazlasını bu alışverişe harcamaya değmeyeceğini düşünebilir.

iPhone 15 Pro Max'in (muhtemel) keskin fiyat artışı, herhangi bir devrim sunmaması beklenen bir cihaz için haklı görülemez. Çünkü cihaz, dünyanın en ince kenarlarına sahip olacağı iddiasına rağmen, selefinin sunmuş olduğu hizmetlerin benzerlerini sunacak ve hatta ünlü süper düğmeleri bile barındırmayabilir. Şu an için sadece söylenti seviyesinde olan bu fiyat artışı gerçekleşirse, Cupertino firması bu yüksek fiyatları ödemeye istekli bir kitlenin varlığından emin olabilir mi?


Kaynak: Wccftech


author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent