recent
Güncel Haberler

Steam 30 Milyondan Fazla Eşzamanlı Oyuncu Rekoru Kırdı

Ana Sayfa
Steam 30 Milyondan Fazla Eşzamanlı Oyuncu Rekoru Kırdı

Steam, Mart 2022'den bu yana eşzamanlı oyuncu rekorunu kırdı ve ilk kez sembolik 30 milyon bağlantı eşiğini aştı.

Steam, 23 Ekim 2022 Pazar günü saat 16:00 civarında ilk kez 30 milyon oyuncu rekorunu kırarak çoğu eşzamanlı oyuncu rekorunu kırdı.

CS:GO, Dota 2 ve PUBG liderlikte

Counter-Strike: Global Offensive, bir milyondan fazla oyuncuyu kendine çekerek bu başarıya en büyük katkıyı yaptı. O zamanlar en çok oynanan ikinci oyun ise bir başka Valve yapımı olan Dota 2 idi. PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG), Steam üzerinden aynı anda bağlanan 440.000'den fazla oyuncuyla podyumu tamamladı.

Apex Legends ve Lost Ark, çok oyunculu oyunlara güçlü bir şekilde odaklanarak mantıksal olarak ilk 5'i tamamlıyor. Cyberpunk 2077, Cyberpunk: Edgerunners Netflix'te lansmanından bu yana Steam'de güçlü bir geri dönüş yapmış olsa da, şu anda platformdaki en iyi 20 oyun arasında değil. Satışlar her zamanki gibi güçlü olsa da FIFA 23 de iyi gitmiyor.

Call of Duty: Modern Warfare 2'nin 28 Ekim'deki resmi sürümü, Steam'in hafta sonu iyi performans göstermesi için iyi bir neden olabilir.

2020'de 20 milyon, 2022'de 30 milyon

Şu anda mevcut olan önceki rekor, aynı anda bağlanan yaklaşık 30 milyon oyuncuyla Mart 2022'deydi. Lütfen ölçümlerin, oynamamış olanlar da dahil olmak üzere Steam'i başlatan kullanıcıları hesaba kattığını unutmayın.

Steam (ve genel olarak oyun), sokağa çıkma kısıtlamalarına, oyun talebi ve zaman patlamasına neden olan COVID-19 pandemisinden bu yana son derece iyi performans gösterdi. Mart 2020'de, ilk büyük çökme sırasında Steam, 20 milyon eşzamanlı oyuncu rekorunu kırdı. Sadece iki buçuk yılda bu sayı 30 milyonu aştı.

PUBG, 3 milyondan fazla oyuncuyla Steam'de eşzamanlı bağlantı rekorunu elinde tutuyor


Kaynak: Eurogamer

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent