recent
Güncel Haberler

Çocuklar ve Gençlerin Video Oyunlarının Beyinleri İçin Faydalı Etkileri Var!

Ana Sayfa
Çocuklar ve Gençlerin Video Oyunlarının Beyinleri İçin Faydalı Etkileri Var!

Bir araştırma, video oyunlarını çocuklarda bilişsel gelişmelerle, özellikle de dikkat ve hafızayla ilişkilendiriyor.

JAMA Network tarafından yayınlanan, Association of Video Games with Cognitive Performance in Children adlı bir araştırmaya göre, video oyunlarının küçük çocukların beyinleri üzerinde olumlu etkileri olabilir.

Dikkat ve hafıza için faydaları

"2.217 çocukla yapılan bu vaka kontrol çalışmasının sonuçları, video oyunu oynayan çocukların, oynamayanlara kıyasla bilişsel performanslarının daha iyi olduğunu gösterdi."

Kan oksijen seviyelerindeki önemli farklılıklar video oyunlarıyla ilişkilendirildi ve oyun oynayan çocukların beyninin dikkat ve hafıza ile ilişkili bölümlerinde daha yüksek düzeyde aktiviteye sahip olduğu bulundu.

Uygulamada, araştırmadaki video oyunları oynayan gençler, hafıza ve dürtü kontrolü ile ilgili görevlerde hiç oynamayanlara göre daha iyi performans gösterdi.

Video oyunları televizyondan daha mı iyi?

Bu, bu tür sonuçlara varan ilk çalışma değil, ancak kapsamı, video oyunlarının genç nesiller için faydalı olabileceği fikrine ağırlık veriyor. Bilim insanları bunun bir trend olduğu konusunda uyarıyorlar ve henüz video oyunları ile bilişsel gelişim arasında doğrudan bir nedensel bağlantı olduğuna dair kanıt bulamadılar.

Çalışmanın baş yazarı Bader Chaarani, video oyunu türleri arasında ayrım yapmadığını ekliyor. Ancak çoğu çocuğun hızlı aksiyon-macera oyunlarını daha yavaş mantık oyunlarına tercih ettiğini buldu.

Ayrıca video oyunlarının muhtemelen televizyon izlemekten daha kötü olmadığına, hatta daha iyi olduğuna inanıyor. Michigan Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde davranışsal ve gelişimsel pediatri direktörü Jenny Radesky, CNN'e birçok araştırmanın video oyunlarını zihinsel sağlıkla ilişkilendirdiğini söyledi.


Kaynak: CNN


author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent