recent
Güncel Haberler

Discord, Xbox Konsollarına Geliyor

Ana Sayfa
Discord, Xbox Konsollarına Geliyor

Microsoft yakında oyun konsollarının sosyal yönünü artıracak, Discord yakında Xbox ekosisteminin bir parçası olacak.

Discord, son birkaç yıldır oyun oynarken arkadaşlarıyla sohbet etmek isteyen PC oyuncuları için başvurulan uygulama haline geldi. Bu ünlü uygulama yakında konsollarımızda mevcut olacak. Geçen Şubat ayında Sony, kullanıcıların PSN ve Discord hesaplarını bağlamasına olanak tanıyan bir özellik yayınladı. Bu hafta Microsoft, ortaklığını anlık mesajlaşma ile resmileştirmeyi taahhüt ediyor.

İki ekosistem buluşuyor

Yakın gelecekte Xbox kullanıcıları sevdikleriyle Discord üzerinden PC veya mobil üzerinden sohbet edebilecekler. Sesli sohbet Xbox Series X/S ve Xbox One'da mevcut olacak ve grup aramaları da markanın cihazlarına inecek. Halo Infinite ve Minecraft gibi çapraz oyunlar oynarken sohbet etmek için harika bir araç.

Bir Xbox hesabını bir Discord hesabına bağlamak için konsolda Xbox düğmesine bastığınızda görünen konsolun "Grup ve Sohbet" bölümüne gitmeniz gerekiyor. Ardından "Discord Sesli Sohbeti Xbox'ta Deneyin" seçeneğini tıklayın ve bağlanmak için ekranda görünen QR kodunu tarayın. 

Bu özellik şu anda yalnızca bazı uzmanlar tarafından kullanılabilir. Önümüzdeki haftalarda daha büyük  bir dağıtım yapılacak.


Kaynak: Xbox Wire

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent