recent
Güncel Haberler

Twitter Nihayet Tweet'leri Raporlamayı Daha Kolay ve Daha Mantıklı Hale Getiriyor

Ana Sayfa
https://res.cloudinary.com/get4games/image/upload/f_webp/v1654891917/twitterg4g_s1clbe.webp

Taciz edici ve uygunsuz içeriği bildirmek, Twitter platformunda nispeten sıkıcı hale geldi. Sosyal medya kullanıcıları için yakında değişecek iyi haberler var.

Dezenformasyon, taciz, nefret söylemi.. Ne yazık ki sosyal ağlar her zaman gerçeklerden kaçmanıza izin vermiyor ve bu nedenle aynı sorunlarla karşılaşıyorsunuz. Bunu düzeltmek için Twitter, tweet raporlama sistemini güncelleyerek vites yükseltmeye karar verdi.

Bir tweet'i bildirmek artık daha kolay olacak

Daha önce, bir tweet'i bildirirken, kullanıcının tam olarak hangi kuralın ihlal edildiğini belirtmesi gerekiyordu. Ancak geçen Aralık ayında, sosyal ağ bu konudaki durumu değiştirmeyi amaçlayan bir girişim başlatmaya başladı.

Platform şimdi sizden probleminizin ne olduğunu belirtmenizi istiyor ve ardından Twitter hangi kuralın ihlal edildiğini belirlemekle ilgileniyor. Bu yöntemle amaç, bireyi ihlalin ne olduğunu kendi kendine yorumlamaya teşvik etme yükünü ortadan kaldırmaktır.

9to5Mac tarafından bildirildiği üzere, sağlık hizmeti kullanıcı deneyimi ekibine sahip bir veri bilimcisi, "Bu yönteme, Twitter'ın kişiye ilk olarak neler olup bittiğini sorduğu İlk Belirtiler denir. Ekibin kullandığı benzetme şudur: Diyelim ki tıbbi bir acil durumun ortasındasınız: Bacağınızı kırarsanız, doktor "Bacağınızı mı kırdınız?" diye sormaz, bunun yerine "Neresi acıyor?" Buradaki fikir, sizden sorunu teşhis etmenizi istemek yerine, neler olduğunu anlamaktır. 

Bu mantıklı ve Twitter ekipleri tarafından memnuniyetle karşılanan bir girişim. Daha fazla basitlik sunmak için tasarlanan bu yeni tweet raporlama sistemi artık çoğu ülkede iOS, Android veya web'de kullanılabilir.


Kaynak9to5Mac

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent