recent
Güncel Haberler

Hogwarts Legacy: Bilgi Üzerindeki Nokta, Bildiklerimiz ve Beklentilerimiz

Ana Sayfa
Hogwarts Legacy: Bilgi Üzerindeki Nokta, Bildiklerimiz ve Beklentilerimiz

Milyonlarca genç büyücü ve cadının hayalini kurduğu bir video oyunu karşınızda. Hogwarts Legacy: The Legacy of Hogwarts bizi ünlü sihirbazlar evrenine, yuvarlak gözlüklü, ancak filmlerden ve kitaplardan çok farklı bir bağlamda çekecek. Her durumda, bu sembolik dünyayı keşfedebilecek ve heyecan verici maceralar yaşayabileceğiz.

Duyuru tarihi Eylül 2020'ye kadar gitse de Warner Bros.  bir yıldan biraz fazla bir süre önce gösterildi, bu yüzden şimdilik Avalanche Software'deki (Disney Infinity, Cars...) geliştiriciler tarafından geçen yıl sağlanan küçük bir fragman ve hızlı bir özet ile yetinmek zorundayız.

Genç büyücünün hayranları, Hogwarts Legacy'de ünlü üçlüyle tanışma zevkine sahip olamayacaklar. Gerçekten de oyun aptal ve şeytani bir uyarlama değil, bize yepyeni bir hikaye anlatacak. Olaylar 1800'lerin sonlarında, romanlardan yaklaşık bir asır önce gerçekleşir. Özelleştirebilen bir sihirbaz içerecek. Avatarımız beşinci yılda doğrudan Hogwarts'a gelecek ve daha sonra olağanüstü bir güç olduğunu keşfedecek... Güçlü olduğu kadar eski bir sihir biçiminde ustalaşacak.

Hogwarts Legacy: Bilgi Üzerindeki Nokta, Bildiklerimiz ve Beklentilerimiz

Yetenekli öğrencimiz öğrenimi süresince İngiliz sihir okulunda dersler ve diğer etkinliklere katılırken birçok insanla tanışacaktır. İksir yapmak, büyülerde ustalaşmak, fantastik canavarları eğitmek ve diğer birçok disiplin oyunun bir parçası olacak, ancak daha da ilginci, olayların gidişatını belirleyecek olan kendi seçimlerini yapmak oyuncuya kalmış olacak. Çünkü evet, bu Hogwarts Legacy,  yalnızca solo  (ve mikro dönüşümler olmadan) oynanabilen bir açık dünya aksiyon RPG'si olacak.

Gerçekten büyülü bir dünya

Hogwarts mantıksal olarak oyunun merkezinde olacaksa, diğer bilinen veya yeni yerleri de keşfedebileceksiniz. Fragman bize örneğin Hogsmeade köyü, Azkaban hapishanesi ve mağaralar hakkında bir fikir veriyor. ve diğer zindanlar. Yasak Orman ve efsanevi Diagon Yolu'ndaki geçitler de ihmal edilmemelidir. Ayrıca, okul büyük ölçüde filmlerde gördüklerimizden ilham alıyorsa, oyun geçmişte bir asır sürdüğü için bazı mimari farklılıklar bekleyebiliriz. Mevsimler değiştikçe dış ortamların görünümü de değişecek ve dinamik hava dalışı artıracaktır.

Özgürlük kaçınılmaz olarak ilerlemenin merkezinde olacaktır. Hogwarts bahçelerinde olduğu gibi koridorlarda özgürce dolaşmak muhtemelen mümkün olacak. Daha da iyisi, çünkü oyun alanı Yasak Orman'ın ötesinde duyulacak. Öğrencimiz sihirli süpürgesiyle bölgeyi gezebilecek ya da bir hipogrifin sırtında havada uçabilecektir. Daha önce filmlerde görülmemiş yerler pastanın üzerine krema, okul mutfakları ev cinleriyle dolu, ya da Hufflepuff ortak odası, oyun içinde kolayca erişilebilir olacaklar.

Hogwarts Legacy: Bilgi Üzerindeki Nokta, Bildiklerimiz ve Beklentilerimiz

Bu senin kaderin

Yukarıda bahsedildiği gibi, Hogwarts Legacy macerası, hikayenin geri kalanı için gerçek sonuçları olacak seçimlerle noktalanacak. Oyunun resmi web sitesi, sihirbazımızın güçlerini gizli tutmak isteyip istemediğini veya isteyip istemediğini seçebileceğini özellikle söylüyor. onları daha kötü amaçlar için kullanabileceğiz. Programda Mass Effect benzeri bir ahlak sistemi de yer alacak. 

Kendine saygısı olan her büyücünün olmazsa olmazı olan Dağıtım Töreni, Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw ve Slytherin evlerinden birini seçerek destanımızı başlatmalı. Seçilen eve bağlı olarak  benzersiz karakterler (ortak salon dahil) Birden fazla oyun çalıştırmanız gerekebilir. oyunun sunduğu her şeyi deneyimleyin.

Her köşede sihir

Oyunun ilk uzun oynanış videosu bize oyunda yapılabilecek aktiviteler hakkında bir fikir verdi ve  mantıklı bir şekilde sihir, karanlık sanatlara karşı savunma, botanik ve iksir dersleriyle başlıyor. Savaşta bize yardımcı olacak büyüleri ve karışımları öğrenmek çok önemli olacak. Oyuncu daha sonra  görünmez olur. Bunu yapabilecek, dayanıklılığını artırabilecek ve hatta savaş alanında hızla ışınlanabilecek.

Hogwarts Legacy: Bilgi Üzerindeki Nokta, Bildiklerimiz ve Beklentilerimiz

Kahramanımız yaptığı yolculuklarda sihir yaparak ganimet kazanma ve güçlerini geliştirme fırsatına sahip olacaktır. Beceri puanlarının farklı kategorilerde harcanması gerekir. Bu yetmezmiş gibi yoldaşlar da bizimle birlikte savaşacaklar. Bu özel öğrenciler, zaman içinde bir güven bağı oluşursa, iksirlerin hazırlanması için tezgahlar ve ekipmanımızı optimize etmek için gerekli her şey varsa bize kişisel hikayelerini de gösterecekler.

Yetenekli ve aşırı heyecanlı bir büyücü!

Hogwarts Legacy'de savaş ön plana çıkacak: Öğretmen liderliğindeki büyücü düelloları bize sihrin temellerini öğretirken, becerilerimiz Hogwarts ve çevresinde bol miktarda bulunan birçok tehlikeye karşı hızla test edilecek. Kılıç goblinleri, kötü büyücüler ve ölümcül yaratıklar bizi öldürmeye çalışacak. Ancak, avatarımızın Incendio, Accio, Expelliarmus, Petrificus Totalus ve daha pek çok büyüye karşı savunmak için kullanacağı. Geliştiriciler, birleştirilebilecek düzinelerce büyü sözü veriyor.

Protego büyüsü tarafından temsil edilen bir kaçma sistemi, düşman saldırılarını saptıracak ve karşı saldırılar gerçekleştirecektir. En geleneksel kaçma bile bunun bir parçası olacak. Ek olarak, Mandrake gibi yaratıklar, savaşta hasar vermek ve saldırganlarımızı değiştirmek için kullanılabilir. Kısacası, bizi bekleyen destansı savaşları kazanmak için, onu elde etmek için tüm bu unsurları bir araya getirmemiz gerekecek!

Hogwarts Legacy: Bilgi Üzerindeki Nokta, Bildiklerimiz ve Beklentilerimiz

Ne yazık ki, Harry Potter'ın harika dünyasında her şey güllük gülistanlık değil. Hogwarts Legacy: Hogwarts Legacy'nin başlangıçta 2021'de piyasaya sürülmesi planlanırken, 2022 için bir erteleme duyuruldu. Pandemi ve eşit derecede iddialı oyunların başarısızlıkları (Cyberpunk 2077 gibi)  bu karar vermede kuşkusuz belirleyici oldu, ama hepsi bu kadar değil...

Gerçekten de, büyücülük dünyasının yaratıcısı J.K. Rowling, sosyal ağlardaki transfobik yorumları için düzenli olarak görünüyor. Bu nedenle Avalanche Software ve Warner Bros. Takımlarını bir huzursuzluk kapladı: oyunlar, İngiliz yazarın oyunun geliştirilmesinde yer almadığını ortaya çıkarmak zorundaydı ve bu tartışmaların başlık etrafındaki iletişim üzerinde de sonuçları vardı.Neyse ki, Hogwarts Legacy, 17 Mart 2022'de State of Play yayını sırasında yeniden ortaya çıktı. Bu, oyunun planlanan yayın penceresini dikkate almak için bir fırsattı.

Böylece, Hogwarts Legacy: The Hogwarts Legacy, 2022'nin sonunda PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC ve Switch'e gelecek.

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent