recent
Güncel Haberler

Gran Turismo 7: Sophy Adlı Devrim Niteliğinde Bir Yapay Zeka Sunacak

Ana Sayfa
Gran Turismo 7: "Sophy" Adlı Devrim Niteliğinde Bir Yapay Zeka

Söz verildiği gibi, Sony AI ve Polyphony Digital, yapay zeka ile ilgili ortak projelerini açıkladı. İkincisi belli bir Gran Turismo 7 tarafından piyasaya sürülecek. Size açıklayacağız.

Gran Turismo 7 için değerli bir yapay zeka mı?

Sadece birkaç gün önce, özel bir State of Play ve Kazunori Yamauchi serisinin yaratıcısı tarafından sağlanan rehberli bir tur vesilesiyle gelecekteki Gran Turismo 7'ye yaklaştık. Birkaç saat önce Sony AI, Polyphony Digital Inc. (PDI) ve Sony Interactive Entertainment (SIE) ile işbirliği içinde "Sony AI x Polyphony Digital Race Together" etkinliğini sundu. İkincisi, “video oyunlarının yapay zekasında büyük bir ilerleme” sözü verdi.

Nisan 2020'de kurulan Sony IA, video oyunları da dahil olmak üzere çeşitli alanlar için yapay zekayı geliştirmeyi hedefliyor. Sony IA mühendisleri, oyunu dünyanın en iyi oyuncularına uyum sağlayabilen bir yapay zeka ile aşılamak için Polyphony Digital ekipleriyle aylardır yakın bir şekilde çalışıyor. Gran Turismo Sophy adlı bir proje.

Gran Turismo 7: "Sophy" Adlı Devrim Niteliğinde Bir Yapay Zeka

Gran Turismo Sophy, Sony AI, PDI ve SIE tarafından ortaklaşa geliştirilen yeni bir derin pekiştirmeli öğrenme platformu kullanılarak eğitilmiş, özerk bir yapay zeka aracısıdır. Her grup, temel yapay zeka araştırma ve geliştirme uzmanlığını, hiper gerçekçi bir yarış simülatörünü ve büyük ölçekli yapay zeka eğitimi için altyapıyı birleştirdi.

Amaç basit: herhangi bir sanal sürücüyü yenebilecek bir yapay zeka sunmak… ve bu süreçte tüm zamanların en iyi Gran Turismo sürücüsü olmak. Bunun için Sony AI, bu "insanüstü performansları" elde edebilecek "aracılar" oluşturmak ve oyunculara yeni oyun deneyimleri sunmak için sanal ve gerçek birçok veriyi analiz etti. Daha gerçekçi bir AI, aynı zamanda daha agresif, ancak iyi davranış kurallarını unutmayın.

Gran Turismo 7: "Sophy" Adlı Devrim Niteliğinde Bir Yapay Zeka

Geliştirilen yapay zeka, Sophy'nin özellikle otomotiv dinamiklerini anlamasına, en iyi yörüngeleri analiz etmesine ve aynı zamanda yarış durumlarına uyum sağlamak için kararlar almasına olanak tanır. Sony IA, "GT Sophy, hava akımı geçişi, çapraz geçiş ve hatta engelleme gibi bazı savunma manevraları gibi taktiklerde ustalık gösterdi." Açıkçası, GT Sophy ayrıca mümkün olduğunca çarpışmalardan kaçınarak ve rakiplerin yörüngelerine saygı duyarak adil bir oyun olmayı vaat ediyor.

Sony AI, programı 2 Temmuz 2021 ve 21 Ekim 2021'de düzenlenen iki Race Together 2021 Challenge etkinliğinde dünyanın en iyi dört Gran Turismo sürücüsüne karşı yarışarak GT Sophy'nin yeteneklerini test etti. GT Sophy, Ekim'deki ikinci etkinlikte hem zaman denemelerinde hem de FIA ​​sertifikalı Gran Turismo Şampiyonası formatındaki yarışta en iyi insan GT sürücülerini yendi.

Hiroaki Kitano, "Gran Turismo Sophy, amacı yalnızca insan oyunculardan daha iyi performans göstermek değil, aynı zamanda teknikleri ve oyuncuların yaratıcılığını daha yüksek bir vitese geçirebilen ve aktarabilen zorlu bir rakip sağlamak olan yapay zekanın gelişiminde bir dönüm noktasıdır" dedi. , Sony AI'nın CEO'su. "Oyun topluluğunun ilerlemesine katkıda bulunmanın yanı sıra, bu gelişmenin otonom yarış, kendi kendine sürüş, yüksek hızlı robotik ve kontrol gibi alanlar için büyük umut vaat ettiğine inanıyoruz."

Ancak sunum sırasında Kazunori Yamauchi'nin bu AI Gran Turismo Sophy'nin daha sonra Gran Turismo 7 oyununa gelecekteki bir güncelleme ile entegre edileceğini duyurduğunu unutmayın. Bu devrim niteliğindeki yapay zeka bu nedenle oyun başlatıldığında kullanılamayacak.Bu "devrimci" yapay zekanın bir gösterimi daha sonra resmi sunum sırasında, ancak Gran Turismo Sport'ta sunuldu.

Sophy'nin çok gerçekçi tepkilerini gözlemleme, rakibi (düzgün bir şekilde) geçmeye çalışma veya tam tersine pozisyonunu savunma fırsatı sunuyor. Ayrıca yapay zekanın viraj çıkışına çok fazla gaz koyarak bir hata yaptığını gördük, ancak aynı zamanda Sophy'nin pistin tüm genişliğini kullanmaktan nasıl zevk aldığını ve aynı zamanda da maksimumdan nasıl yararlandığını gözlemledik. öndeki arabanın emmesi. İnsan oyuncuları Sophy tarafından kontrol edilen arabalardan ayırt etmenin imkansız olduğu çok sıkı bir yarış.

Gran Turismo 7'nin 4 Mart'ta PS5 ve PS4'te çıkması bekleniyor ve bu yeni “Sophy” yapay zekasını test etmeyi dört gözle bekliyoruz.


KaynakGran Turismo

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent