recent
Güncel Haberler

Bazı Türk Yayıncılar Twitch Üzerinden Kara Para Akladılar

Ana Sayfa

Birçok küçük yayıncı aralarında büyük e spor yayıncılarında bulunduğu iddia ediliyor. Bazı yayıncılar, kredi kartı hırsızlığı yapan çetelerle anlaşarak bu yolla para kazanıyor.

Twitch'te yayın yapan yayıncıları desteklemek için basit bir ödeme sistemi var, dilediğiniz yayıncıya belirli tutarlarda bağış yapabiliyorsunuz. Ayrıca, bu ücretleri doğrudan kredi kartlarınıza aktarabilirsiniz.

İşte olayın tam olarak koptuğu nokta burası.

Hırsızlar yayın ve bağış oranı belli bir seviyede olan yayıncılara çalıntı kartlar üzerinden bit bağışı yapıp sonra bu paranın bir kısmını birbirilerine paylaşıyorlar.

Bağışlar Bits, hediye abonelikleri veya sahte abonelikler yoluyla yayıncıya aktarılıyor. Sızdırılan yayıncılar arasında ortalama izleyici kitlesi bulunmayan bazı yayıncılara binlerce dolar değerinde bit gönderilmiş.

Alperen Çağan Twitter adlı kullanıcı kara para aklayan kullanıcıları ifşa etmeye devam ediyor.

Ünlü canlı yayın platformu Twitch'in bir kara para aklama mekanizması haline geldiği geçtiğimiz günlerde öncelikle Jahrein adlı yayıncı tarafından ortaya atılmıştı.

50 izlenmesi olan kullanıcılar binlerce dolar akladı

Bazı Türk Yayıncılar Twitch Üzerinden Kara Para Akladılar

Jahrein çalıntı kredi kartlarından anlaşılan yayıncılara yüklü miktarlarda bağış yapıldığını ve yayıncıların da dolandırıcılar ile ortaklaşa iş halinde bulunduğunu belirtmişti. İddialara nazaran bu yayıncılar ortaklaşa iş arasında oldukları kişilerle kara parayı bölüşüyorlar.

#TemizTwitch Nedir?

Bazı Türk Yayıncılar Twitch Üzerinden Kara Para Akladılar

Twitch dahil ilgili resmi kurumların bu kara para aklama iddialarına karşı harekete geçmesini isteyen kullanıcılar, etikete destek veriyor.

Suçlamalar bu yönde, bakalım sonu nereye varacak, göreceğiz.


Kaynak: Basın/Twitter
author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent