recent
Güncel Haberler

Valorant, Windows 11'in Güvenlik Özelliklerini Zorluyor!

Ana Sayfa
Valorant, Windows 11'in Güvenlik Özelliklerini Zorluyor!

Şu andan yalnızca bir ay önce piyasaya sürülmesine rağmen, Windows 11 hakkında hala çok fazla kafa karışıklığı var ve en büyük sorunlardan biri, yeni işletim sisteminin ürün yazılımı saldırılarına karşı koruma sağlayan TPM 2.0 gereksinimiyle ilgili. Windows 11 işletim sistemli bilgisayarlar Valorant'ı çalıştıramadılar.

Windows 11, 5 Ekim'e kadar resmi olarak mevcut olmasa da, ilgilenen kullanıcılar birkaç aydır bir önizleme sürümünü indirebildiler ve Valorant oyuncuları için kötü bir sürpriz gibi görünüyor.

XDA Developers tarafından tespit edildiği gibi, kullanıcılar, Valorant oynamaya çalışan Windows 11 kullanıcılarının, Riot'un anti-hile hizmeti Vanguard'ın mevcut yapısının hem TPM 2.0 hem de Güvenli Önyükleme'nin etkinleştirilmesini gerektirdiğini belirten hata mesajları aldığını bildirmeye başladılar.

Riot'un bunu zorlamasının nedeni, 'Güvenilir Platform Modülü' donanım yazılımı sisteminin oyuncuların hile yapmasını çok daha zor hale getirmesidir, çünkü yasaklanan hileciler hemen yeni bir donanım kimliğini taklit edemeyeceklerdir. Geliştiriciler için ne kadar yararlı olduğu göz önüne alındığında, TPM 2.0 gereksiniminin Valorant için Windows 11'den izole kalmama olasılığı da mümkündür, çünkü Riot bunu Windows 10'da da uygulayabiliyor.

Ayrıca, PC'deki en popüler çok oyunculu oyunların tümü muhtemelen hileyi ciddi şekilde engelleyecek herhangi bir Windows 11 özelliğine destek olmak isteyeceğinden, kısıtlamanın tek başına Valorant ile sınırlı kalmaması çok muhtemel görünüyor. Fortnite'ın beğenilerinin de TPM 2.0 gerektirmeye başlayıp başlamayacaklarını bekleyip göreceğiz.


Kaynak: XDA Developers/Twitter

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent