recent
Güncel Haberler

Dünya Çapında 10 Milyon PS5 Satıldı

Ana Sayfa
Dünya Çapında 10 Milyon PS5 Satıldı

Sony PlayStation 5 yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Sony Interactive Entertainment'ın (SIE) blog gönderisinde açıklandığı üzere, piyasaya sürüldüğü Kasım 2020'den bu yana dünya genelinde 10 milyon PS5 sattı. Bu, onu Sony tarihindeki en hızlı satan konsol yapıyor. PS5'in 7,8 milyon rakamını Nisan ayında ulaştığı ortaya çıktı. PS5 satışları, PS4'ün satışlarını da geride bıraktı.

Küresel pandemi nedeniyle insanlar bazı ülkelerde başta ülkemizde ve Hindistan'da PlayStation 5 için ön sipariş vermekte zorlanıyordu.

Sony, blog yazısında Ürün Geliştirme ve Donanım Mühendisliği ve Operasyon ekiplerine teşekkür etti. 

"PS5'in müthiş alımı ve büyüyen oyun eğlence portföyümüz için hayranlarımıza inanılmaz derecede minnettarız. Desteğiniz ve güveniniz olmasaydı, bu erken başarı mümkün olmazdı."

Ek olarak şirket, PS5'in yakında daha özel oyunlar alacağını duyurdu. Buna Santa Monica Studios'tan yeni bir God of War, Polyphony Digital'den Gran Turismo 7, Guerrilla Games'ten Horizon Forbidden West dahildir. Electronic Arts'tan Battlefield 2042, Bethesda'dan DEATHLOOP, Ubisoft'tan Far Cry 6 ve Ember Lab'den Kena: Bridge of Spirits gibi daha fazla oyunlar olacak.

Ayrıca PS5'in Spider-Man: Miles Morales'in 6,5 milyondan fazla sattığı, Ratchet & Clank: Rift Apart'ın 1,1 milyondan fazla sattığı ve Returnal'in de ilgili lansmanlarından bu yana 560.000'den fazla sattığı ortaya çıkmıştı.

Sony PlayStation 5'in diskli fiyatı 7.499 TL'ye satılırken, disksiz fiyatı, 5.999 TL fiyat etiketine sahip. 

Ülkemizde resmi fiyatıyla PS5 alacağınız bazı satış siteleri;

MediaMarkt

Vatan Bilgisayar


Kaynak: Sony

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent